Αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μαϊάμι: Υπήρχαν προειδοποιήσεις από τον Απρίλιο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2021

Αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μαϊάμι: Υπήρχαν προειδοποιήσεις από τον Απρίλιο


Οι ένοικοι του συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Φλόριντα που κατέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα είχαν λάβει προειδοποιητική επιστολή τον Απρίλιο περί δομικών ζημιών που επιδεινώνονταν.
Η επιστολή, η οποία βρέθηκε στα χέρια αμερικανικών ΜΜΕ, απεστάλη από τον πρόεδρο της ένωσης κτηρίων του συγκροτήματος διαμερισμάτων. Όπως έγραφε, οι ζημιές που είχαν πρωτοαναφερθεί το 2018 είχαν «χειροτερέψει σημαντικά» και σύντομα θα «άρχιζαν να πολλαπλασιάζονται» εάν δεν γίνονταν άμεσα επισκευές.


Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί και 149 αυτοί που αγνοούνται ακόμα από την κατάρρευση.

Η εν λόγω επιστολή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά εγγράφων που αποκαλύπτουν πως το Champlain Towers South στο Σέρφσαϊντ, βόρεια του Μαϊάμι, είχε γνωστά δομικά προβλήματα.

Αγωγές γίνονται ήδη για την καταστροφή εκείνη, με τις πιο πρόσφατες να κατηγορούν την ένωση κτηρίων για «απρόσεκτη και αμελή συμπεριφορά».

Η επιστολή του Απριλίου, η οποία εστάλη από τον πρόεδρο του Champlain Towers South Condominium Association, έγραφε πως «παρατηρήσιμες ζημιές» είχαν «επιδεινωθεί σημαντικά» και προειδοποιούσε πως «η επιδείνωση του σκυροδέματος επιταχυνόταν».

Επίσης, υπήρχαν προειδοποιήσεις για ζημιές στην οροφή και υπολογιζόταν πως οι επισκευές στο κτήριο θα κόστιζαν περίπου 15 εκατ. δολάρια.

Είχαν προηγηθεί αναφορές για ευρήματα επιθεώρησης του 2018 που ζητούσαν επειγόντως επισκευές μετά από τον εντοπισμό «μεγάλων δομικών ζημιών», περιλαμβανομένων «άφθονων ρωγμών» σε υπόγειο γκαράζ.

Τα ερωτήματα αυξάνονται, καθώς οι απεγνωσμένες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται. Δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι στα συντρίμμια από το κτήριο, τμήμα του οποίου κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές της Πέμπτης, ενώ δεκάδες ένοικοι κοινούνταν.

Αξιωματούχοι επέμεναν πως η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει χαρακτήρα έρευνας και διάσωσης.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί τον χώρο αργότερα αυτή την εβδομάδα, μαζί με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από BBC



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες