Self test: Από πότε θα μπορούν να τα προμηθευτούν και πάλι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2021

Self test: Από πότε θα μπορούν να τα προμηθευτούν και πάλι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα


Από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουλίου, θα μπορούν να προμηθευτούν εκ νέου δύο self test για την προσέλευση στην εργασία τους όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα - Αναλυτικά, τι είπε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη για την προμήθεια self test από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Παραμένει η υποχρέωση της διεξαγωγής self test από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη να ανακοινώνει πότε θα μπορέσουν να τα προμηθευτούν εκ νέου από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με την κυρία Ράπτη η χορήγηση των δωρεάν self test στους ιδιωτικούς υπαλλήλους από τα φαρμακεία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test μια φορά την εβδομάδα για να προσέλθουν στην εργασία τους.

Όπως εξήγησε η κυρία Ράπτη μιλώντας στον ΑΝΤ1 αυτή την εβδομάδα γίνεται η χορήγηση των self test για τους μαθητές.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία, η διάθεση για τον ιδιωτικό τομέα θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείσα, δε, για το πότε θα σταματήσει η υποχρέωση διεξαγωγής self test από όσους έχουν εμβολιαστεί απάντησε ότι «αυτό θα εξεταστεί άμεσα» με πληροφορίες να θέτουν την αλλαγή αυτή για τις 15 Ιουνίου.


Η κυρία Ράπτη ρωτήθηκε επίσης για τον Ρώσο τουρίστα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό λίγα μόλις 24ωρα αφού είχε έρθει στη χώρα μας με αρνητικό τεστ και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του «Παπανικολάου», λέγοντας πως η ενδεχόμενη πλαστότητα των τεστ διερευνάται.

Υπενθύμισε, τέλος, πως από τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα ραντεβού των πολιτών 18-29 ετών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ενώ από την επόμενη βδομάδα θα ανοίξουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα σε δύο ομάδες.








Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1202475/self-test-apo-pote-tha-mporoyn-na-promitheytoyn-pali-oi-ergazomenoi-ston-idiotiko-tomea

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες