ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ-22 Αφγανοί παραδίδονταν και οι Ταλιμπάν τους εκτέλεσαν - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2021

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ-22 Αφγανοί παραδίδονταν και οι Ταλιμπάν τους εκτέλεσαν


Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή που Ταλιμπάν εκτέλεσαν εν ψυχρώ 22 Αφγανούς στρατιώτες την ώρα που αυτοί είχαν τα χέρια ψηλά και παραδίνονταν.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το CNN υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην πόλη Νταουλάτ Αμπάντ κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν – Τουρκμενιστάν.

Στο βίντεο φαίνονται άνδρες των Ταλιμπάν να καλούν τους Αφγανούς στρατιώτες που φέρεται να ήταν μέλη των ειδικών δυνάμεων να παραδοθούν.

Όταν, όμως, αυτοί βγαίνουν από ένα κτήριο στο οποίο βρίσκονταν, ξεκινούν πυροβολισμοί ενώ παράλληλα ακούγονται ιαχές «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).


Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι η εκτέλεση έγινε εν ψυχρώ. «Οι κομάντος ήταν περικυκλωμένοι από τους Ταλιμπάν. Τους έφεραν στη μέση ενός κύκλου και τους πυροβόλησαν» είπε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες του μακελειού είπαν ότι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν είχαν μπει νωρίτερα στην πόλη αλλά υποχρεώθηκαν να παραδοθούν καθώς τους τελείωσαν τα πυρομαχικά ενώ παράλληλα δεν είχαν πλέον την αεροπορική υποστήριξη που τους παρείχαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό από την πόλη ανασύρθηκαν συνολικά 22 σοροί.

«Δεν αντιστέκονταν. Είχαν τα χέρια ψηλά και είχαν παραδοθεί ενώ οι Ταλιμπάν άρχισαν να πυροβολούν» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας προσθέτοντας ότι οι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ μπορεί να ήταν ξένοι.

Οι Ταλιμπάν, εκπρόσωπος των οποίων μίλησε στο CNN, υποστήριξαν ότι οι 22 Αφγανοί κομάντο είναι ζωντανοί χωρίς, όμως, να παρουσιάσουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το βίντεο με την εκτέλεση είναι ψεύτικο και εντάσσεται στο πλαίσιο της προπαγάνδας που κάνει η κυβέρνηση του Αφγανιστάν προκειμένου να ενθαρρύνει τα στρατεύματά της να μην παραδίνονται.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι οι 22 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες