Καιρός: Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 07, 2021

Καιρός: Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία


Ηλιοφάνεια σήμερα και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 36, στη Θεσσαλία από 22 έως 38, στην Ήπειρο από 21 έως 35, στη Στερεά Ελλάδα από 21 έως 37, στην Πελοπόννησο από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 35, στα νησιά του Βορείου και ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 36, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα ανατολικά, κεντρικά και νοτιοανατολικά τμήματά του έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και στα βόρεια τμήματα 2 έως 4 μποφόρ.




ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.



Στους 38 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία χθες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους σταθμούς που κατέγραψαν τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης 06/07, η απολύτως υψηλότερη καταγράφηκε στη Σίνδο και ήταν ίση με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακολούθησαν το Δίον Πιερίας με 37 βαθμούς Κελσίου, και η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, η περιοχή του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη και η Στυλίδα Φθιώτιδας με 36.9 βαθμούς Κελσίου.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 08-07-2021
Στη Θράκη και την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 35, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-07-2021
Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα δυτικά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τη Μακεδονία μεταβλητοί 2 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες