Καύσωνας: Το θερμόμετρο στην Αττική «έπιασε» και τους 47 βαθμούς! – Δείτε το πού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Καύσωνας: Το θερμόμετρο στην Αττική «έπιασε» και τους 47 βαθμούς! – Δείτε το πού


Οι μετεωρολόγοι εδώ και ημέρες προειδοποιούσαν για το κύμα καύσωνα, με χαρακτηριστικά τις υψηλές θερμοκρασίες και την μεγάλη διάρκεια.
Ωστόσο φαινομενικά η πραγματικότητα κάποιες φορές ξεπερνά κι αυτές τις προβλέψεις των ειδικών.

Για παράδειγμα: Η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε για σήμερα στην Αττική θερμοκρασία μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ίδιο ανέφερε η πρόγνωση και του Meteo.gr.
Κι όμως! Στην Αττική καταγράφηκε και θερμοκρασία 47 βαθμών Κελσίου!
Ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο που κατέγραψε φωτογράφος του InTime, στις 12.38 το θερμόμετρο έδειχνε αυτή την απίστευτη θερμοκρασία.


Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε -πιθανότατα- στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, αν κρίνει κανείς από τον πίνακα ανακοινώσεων που παρουσιάζει την «Πορεία Μηνύσεων Δικηγόρων, την «Πορεία Μηνύσεων Πολιτών» και τα μηνύματα για το Τμήμα Ανηλίκων.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν έπεσαν έξω οι προβλέψεις. Απλά αυτές αφορούν θερμοκρασίες που καταγράφονται υπό σκιά, ενώ το θερμόμετρο πχ στα Δικαστήρια είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Το γεγονός όμως ότι καταγράφηκε θερμοκρασία 47 βαθμών παραμένει.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η υψηλότερη θερμοκρασία -υπό σκιά- στην Αττική είχε καταγραφεί το 1977 στην Ελευσίνα και το Τατόι και ήταν 48 βαθμοί Κελσίου, που αποτελεί και την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη.

newsit.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες