Ακραίες καταστάσεις! Ακόμα και 48 βαθμούς Κελσίου «προβλέπει» η ΕΜΥ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Ακραίες καταστάσεις! Ακόμα και 48 βαθμούς Κελσίου «προβλέπει» η ΕΜΥ


Με αμείωτη ένταση θα διατηρηθεί η επέλαση των θερμών αερίων μαζών στην Ελλάδα, έως και τις 6-7 Αυγούστου, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία να «βλέπουν» σταδιακή εκτόνωση του φαινομένου του καύσωνα από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS, τα επόμενα 4-5 24ωρα θα είναι και αυτά με τη μεγαλύτερη ένταση του κύματος καύσωνα, καθώς θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα «δουν» τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι με τα σημερινά στοιχεία οι πιο δύσκολες μέρες, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ακόμα και 48 βαθμούς στον θεσσαλικό κάμπο.


Δείτε στο βίντεο πώς καταγράφει το GFS την κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ελλάδα και πώς υποχωρούν ελαφρώς την επόμενη Κυριακή, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο (πιο ήπιο όμως) κύμα ζέστης από τις 11 έως τις 14 Αυγούστου. Σοβαρή υποχώρηση του καύσωνα πρέπει να αναμένεται από τις 15 Αυγούστου και μετά...


EMY: «Βλέπει» 48άρια
Αίσθηση προκαλεί η καταγραφή υψηλών θερμοκρασιών έως και 48 βαθμούς Κελσίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δείτε τους χάρτες με τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν από την Κυριακή έως και την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα (ελάχιστες και μέγιστες).
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες