Φωτιά στην Κύπρο: 4 νεκροί - Εναέρια συνδρομή και από την Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουλίου 04, 2021

Φωτιά στην Κύπρο: 4 νεκροί - Εναέρια συνδρομή και από την Ελλάδα


Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην κοινότητα Αρακαπάς, στη Λεμεσό της Κύπρου που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ το πρωί οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και από αέρος. Η πυρκαγιά εξελίχτηκε σε φονική καθώς τέσσερις Αιγύπτιοι που αγνοούνταν, ηλικίας 25-30 ετών εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι.


Οι άτυχοι ήταν εποχιακοί εργάτες και εντοπίστηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ λίγα μέτρα από το σπίτι τους, στην Οδού.

Το όχημα των τεσσάρων βρέθηκε καμένο χθες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμβάλλουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.


Στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλλουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, η Πολιτική Άμυνα και η Εθνική Φρουρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές νωρίς το πρωί παρά αργότερα.


Η φωτιά κατέκαψε ήδη δασική έκταση, κατοικίες και εκτάσεις γης, χωρίς ακόμη οι αρχές να έχουν προχωρήσει σε απολογισμό καθώς προηγείται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Διεξάγονταν επιχειρήσεις καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αντιμετωπίζονταν συνεχής αναζωπυρώσεις. Η Π.Υ συνεχίζει να καλύπτει την περιφέρεια των εμπλεκομένων στην πυρκαγιά κοινοτήτων.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα , κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε στην σύλληψη ενός 67χρονου ο οποίος ανακρίνεται ως ύποπτος για κακόβουλη ενέργεια.


Αναστασιάδης: Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές

«Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο. Όλος ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός», αναφέρει σχετικά με το τεράστιο πύρινο μέτωπο της Κύπρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και συμπληρώνει:


«Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστούμε την Ελλάδα και το Ισραήλ που ήδη ανταποκρίθηκαν για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών».

Την πρόθεσή του να συνδράμει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης εξέφρασε και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του Twitter.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες