Τρελάθηκε ο καιρός στη Βραζιλία: Χιόνισε μετά από 64 χρόνια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Τρελάθηκε ο καιρός στη Βραζιλία: Χιόνισε μετά από 64 χρόνια


Σε ρυθμούς χιονιά κινείται η Βραζιλία, καθώς ντύθηκε στα λευκά έπειτα από 64 χρόνια.
Το σφοδρό κύμα ψύχους έχει χτυπήσει κυρίως τα νότια τμήματα της χωράς, με τη μετεωρολογική υπηρεσία Climatempo να καταγράφει χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε τουλάχιστον 43 πόλεις.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Αυγούστου και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας.
«Είμαι 62 ετών και ουδέποτε είδα χιόνι στη ζωή μου», δήλωσε ο οδηγός φορτηγού Ιοντόρ Γκονκάλβες Μάρκες από το Καμπάρα ντο Σουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo. «Είναι απερίγραπτο να βλέπεις την ομορφιά της Φύσης», πρόσθεσε.

Ορισμένοι Βραζιλιάνοι έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους στο Twitter, σημειώνοντας πάντως ότι η χιονόπτωση συνοδεύτηκε σε αρκετές περιοχές με παγετό και χαλάζι.



Αν και το ασυνήθιστο φαινόμενο έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους Βραζιλιάνους να φτιάξουν για πρώτη φορά στη ζωή τους χιονάνθρωπο, εκφράζονται φόβοι μήπως ο παγετός προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, σημαντικός εξαγωγικός τομέας της χώρας.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες