Οι 7 συνήθειές σου που ενοχλούν τους γείτονές σου αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021

Οι 7 συνήθειές σου που ενοχλούν τους γείτονές σου αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι


Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό και ενσυναίσθηση, κανείς δεν εμποδίζει την ηρεμία του άλλου και οι ημέρες κυλούν αρμονικά, με ευχάριστα συναισθήματα.

Μπορεί ο κόσμος αυτός να φαντάζει στα μάτια σας ουτοπικός, ωστόσο, η αλλαγή που περιμένουμε να δούμε ξεκινά πάντα από τον εαυτό μας -όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό.
Ο Σίγκμουντ Φρόιντ είχε πει ότι «Το να είσαι εντελώς ειλικρινής με τον εαυτό σου είναι μια καλή πρακτική». Η αυτοκριτική, λοιπόν, είναι αυτή που με σταθερά βήματα μπορεί να κάνει την ζωή μας καλύτερη: για την ακρίβεια, όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και τη ζωή των άλλων.

Κάθε μας συνήθεια και πρακτική δεν έχει αντίκτυπο μόνο σε μας. Πολλές φορές, επηρεάζει τους ανθρώπους που ζουν κοντά μας, χωρίς να το έχουν επιλέξει.

Είναι επιλογή σας να ζείτε σε ένα διαμέρισμα που έχει ένα ή δύο μπάνια, ευρύχωρο ή μικρό καθιστικό, θέα που σας εμπνέει ή θέα στον ακάλυπτο. Δεν είναι επιλογή, όμως, το αν θα ενοχλείτε ή όχι τους ανθρώπους που ζουν στα διπλανά διαμερίσματα. Οφείλετε να το κάνετε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Καθημερινές συνήθειές σας μπορεί να διαταράσσουν την ηρεμία των γύρω σας, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

1) Ο δυνατός ήχος από το ραδιόφωνο,την τηλεόραση, τον υπολογιστή: Μια συνήθεια ιδιαιτέρως «βίαιη» για τα αυτιά των γειτόνων σας ιδίως τις ώρες που θέλουν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν.


2) Όταν η ηλεκτρική σκούπα, το μίξερ και κάθε άλλη «θορυβώδης» οικιακή συσκευή μπαίνει σε λειτουργία τις πολύ πρωινές ή τις πολύ βραδινές ώρες: Κανείς δεν θέλει να ξυπνάει το πρωί της Κυριακής επειδή κάποιος άλλος έχει αποφασίσει να ξεκινήσει την ημέρα του βάζοντας ηλεκτρική σκούπα.

3) Ο θόρυβος από τα ψηλά τακούνια: Κι όμως, φορώντάς τα πολύ πρωινές ή πολύ βραδινές ώρες μπορεί να προκαλείτε αναστάτωση στους γείτονές σας -χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

4) Το γάβγισμα του σκύλου -Οι φωνές των παιδιών: Αν φωνάζετε για να σταματήσουν, το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε την αναστάτωση μεγαλύτερη. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να κατευνάσετε με ηρεμία τον θόρυβο.

5) Οταν οι πόρτες κλείνουν δυνατά- Μετακινείτε τα έπιπλα ακατάλληλες ώρες: Αυτός ο θόρυβος πηγαίνει κατευθείαν στα αυτιά των γειτόνων σας και είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικός.

6) Συναντήσεις με φίλους με δυνατές συνομιλίες, μουσική και γέλια τις πρώτες πρωινές ώρες.

7) Το κάπνισμα στο μπαλκόνι: Ο αέρας μπορεί να φέρει τον καπνό στα διπλανά διαμερίσματα, κάτι που μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως ενοχλητικό στους μη καπνίζοντες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες