Ροδάκινο: 8 σημαντικά οφέλη για την υγεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021

Ροδάκινο: 8 σημαντικά οφέλη για την υγεία


Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.


Τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια από τα σάκχαρα που λαμβάνετε στη διατροφή σας.

Από ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο θα πάρετε περίπου 60 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών, 1 γρ. λίπους, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγγάνιο.

Δείτε κάποια σημαντικά οφέλη του ροδάκινου για την υγεία σας:

  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Το σύμπλεγμα βιταμινών C και Ε που περιέχει βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  2. Ωφελεί το έντερο: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες το ροδάκινο βοηθάει στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου. Οι αδιάλυτες ίνες ενισχύουν την μικροχλωρίδα του εντέρου μειώνοντας την πιθανότητα δυσκοιλιότητας.
  3. Αντικαρκινική προστασία: Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν υγιή κύτταρα του οργανισμού. Είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσια σε πολυφαινόλες, ενώσεις που περιορίζουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.
  4. Ωφελεί την καρδιά: Περιέχει ενώσεις που συμβάλλουν στον έλεγχο των παραγόντων καρδιακών παθήσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια και η LDL χοληστερόλη.
  5. Προστατεύει το δέρμα: Η βιταμίνη Α και η υψηλή περιεκτικότητα του ροδάκινου σε νερό, συμβάλλει στην ενυδάτωση και τη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας του δέρματος.
  6. Διαχείριση του σακχάρου: Λόγω των διαλυτών ινών που περιέχει, επιβραδύνεται η απορρόφηση της ζάχαρης στο αίμα.
  7. Προστατεύει την όραση: Οι βιταμίνες Α και C καθώς και το β καροτένιο που περιέχει το ροδάκινο αυξάνουν τη ροή του αίματος, κάτι που προστατεύει από οφθαλμολογικές παθήσεις, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Προστατεύει επίσης τον αμφιβληστροειδή και τον φακό του ματιού από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  8. Προλαμβάνει την οστεοπόρωση: Η υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης αλλά και στη μείωση του κινδύνου σχηματισμού πέτρας στα νεφρά.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες