Ξέρεις πόσες τρίχες χάνεις κάθε μέρα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Ξέρεις πόσες τρίχες χάνεις κάθε μέρα;


Οι τρίχες μας είναι από τα «αναλώσιμα» μέρη του σώματός μας, όπως τα κύτταρα του δέρματός μας κλπ. Κάθε τρίχα έχει ένα κύκλο ζωής, ο οποίος χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση είναι η αναγένεση, η ακμή της τρίχας και διαρκεί έως 4 χρόνια στις γυναίκες έναντι 2 για τους άντρες. Η δεύτερη φάση ονομάζεται καταγένεση και είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο τριών εβδομάδων κατά το οποίο η τρίχα ετοιμάζεται να πέσει. Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, της τελογένεσης, η τρίχα πέφτει μετά από το πολύ τρεις μήνες.


Κάθε μέρα χάνουμε με αυτόν τον τρόπο γύρω στις 50 τρίχες κατά μέσο όρο. Υπάρχει μόνο μία περίοδος κατά την οποία χάνουμε περισσότερες και είναι το φθινόπωρο. Σε αυτή την περίοδο που κρατάει από 4 έως 6 εβδομάδες χάνουμε περίπου τις διπλάσιες γιατί χάνουμε πιο γρήγορα όσες έχουν ταλαιπωρηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω του ήλιου και της θάλασσας.

 

Μετά από αυτό το διάστημα οι τρίχες αναπληρώνονται πιο γρήγορα. Ο κύκλος κάθε τρίχας, σε περίπτωση που δεν υπάρχει το φαινόμενο της τριχόπτωσης, επαναλαμβάνεται περίπου 25 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες