Αυτό είναι το γρηγορότερο τρένο στον κόσμο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021

Αυτό είναι το γρηγορότερο τρένο στον κόσμο


Το γρηγορότερο τρένο στον κόσμο μόλις αποκαλύφθηκε στο Kινγκντάο της Κίνας. Το τρένο, τύπου «maglev bullet», μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 600 χιλιομέτρων την ώρα. Η εταιρεία China Railway Rolling Stock Corporation είναι αυτή που κατασκεύασε το εν λόγω τρένο το οποίο φαίνεται σαν να αιωρείται. Η ηλεκτρομαγνητική δύναμη τού επιτρέπει «να γλιστρά» πάνω από τις ράγες. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής μηχανικός του CRRC Sifang, Liang Jianying, δήλωσε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι το τρένο εκπέμπει και χαμηλά επίπεδα ηχορύπανσης αλλά και απαιτεί λιγότερη συντήρηση από άλλα τρένα υψηλής ταχύτητας.
Η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου στοχεύει στη σύνδεση περισσότερων από τις μεγάλες πόλεις της με τρένο, για τη μείωση του χρόνου και του κόστους που απαιτείται για να ταξιδέψει κάποιος. Η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας αποτελεί μείζονα προτεραιότητα. Αυτή τη στιγμή, το μέσο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Κίνα μπορεί να φτάσει περίπου τα 350 χλμ. Την ώρα. Τα αεροπλάνα πετούν στα 800 – 900 χλπ. Την ώρα.

Λόγω της έλλειψης των απαραίτητων σιδηροδρομικών δικτύων, το τρένο ακόμα δεν είναι σε φάση να λειτουργήσει με επιβάτες. Στην Κίνα, μόλις μία γραμμή maglev διατίθεται για εμπορική χρήση- αυτή που συνδέει το αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης με τον σταθμό Longyang Road στην πόλη. Η διαδρομή των 30 χλμ διαρκεί περίπου επτάμισι λεπτά, με το τρένο να φτάνει ταχύτητες 430 χλμ / ώρα.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες