Έλληνες φοιτητές ετοιμάζουν βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021

Έλληνες φοιτητές ετοιμάζουν βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού


Φοιτητές της από μια ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης θα λάβουν μέρος σε ένα διεθνή διαγωνισμό με μια πρωτοποριακή ιδέα, την παραγωγή ενός βρώσιμου φαρμακευτικού σκευάσματος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το πρωτοποριακό αυτό εμβόλιο είναι σχεδιασμένο ιδιαίτερα για τις ανάγκες των αναπτυσσόμενων χωρών δεδομένης της χαμηλής διαθεσιμότητας εμβολίων που αντιμετωπίζουν. Θα μπορούσε εξ άλλου να χρησιμοποιηθεί και σε απομονωμένα νησιά.


«Ως iGem Crete, με το project μας, με όνομα vaccinated έχουμε σαν κύριο στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που θα έχει ένα βρώσιμο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε βάσει σχεδίου μέχρι το Νοέμβριο που θα μας αξιολογήσει μια κριτική επιτροπή του διαγωνισμού», δήλωσε στην ΕΡΤ η Μαρία – Θεοδώρα Βυτιάδου, Φοιτήτρια Βιολογίας, αρχηγός της επιστημονικής ομάδας iGEM.


Η ιδέα προήλθε από βρώσιμα εμβόλια που ήδη χρησιμοποιούνται για την ηπατίτιδα Β
Σχολιάζοντας το πώς προέκυψε η σκέψη για τη δημιουργία βρώσιμου εμβολίου κατά του SARS-Cov-2, ο Σωτήρης Μαρίνος, φοιτητής Βιολογίας και μέλος της ομάδας, είπε:


«Η ιδέα των βρώσιμων εμβολίων υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει δοκιμαστεί στην ηπατίτιδα Β, με επιτυχία. Το εάν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία ή το πόσο περισσότερα πλεονεκτήματα από τα παραδοσιακά εμβόλια δεν μπορούμε να το κρίνουμε προς το παρόν», δήλωσε το μέλος της ομάδας. 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες