Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 08, 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τους Αγώνες χωρίς θεατές, υπό την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας λόγω κορονοϊού.

Την ανακοίνωση του οριστικού αποκλεισμού των θεατών από τα στάδια έκανε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Ταμάγιο Μαρουκάουα, την Πέμπτη.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθόλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Ειδικοί προειδοποιούσαν εδώ και εβδομάδες ότι ο αποκλεισμός των θεατών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή, καθώς στην ιαπωνική κοινή γνώμη υπήρχε ο φόβος ότι η εισροή χιλιάδων αθλητών και αθλητικών παραγόντων θα τροφοδοτήσει νέο κύμα κρουσμάτων.

Ήδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων. Τώρα επισημοποιήθηκε ότι δεν θα υπάρχουν ούτε εγχώριοι θεατές.

huffingtonpost.gr-(με πληροφορίες από Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες