Επί Σαμαρά έλαβε ελληνική υπηκοότητα ο Γιάννης Αντετονκούμπο και η οικογένεια του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021

Επί Σαμαρά έλαβε ελληνική υπηκοότητα ο Γιάννης Αντετονκούμπο και η οικογένεια του


«Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες», έγραψε στο μήνυμα του ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθυνόμενος στα αδέρφια Αντετονκούμπο μετά τον θρίαμβο του Γιάννη να κατακτήσει με τους Μιλγουόκι Μπακς τον τίτλο του ΝΒΑ, πραγματοποιώντας μία μαγική εμφάνιση σημειώνοντας 50 πόντους.

Ταυτόχρονα έπιασαν δουλειά και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άρχισαν τα διάφορα σχόλια για τους μετανάστες και την κακή δεξιά και διάφορα άλλα τέτοια μπας και καπηλευθούν την επιτυχία του Γιάννη. Φυσικά ελπίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να κερδίσουν κάτι.


Φυσικά τα παιδιά της Κουμουνδούρου λησμόνησαν κάτι πολύ σημαντικό: Ότι ο Γιάννης Αντετονκούμπο και η οικογένεια του έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα από τον Αντώνη Σαμαρά.

Το 2013 ο Γιάννης Αντετονκούμπο έγινε δεκτός μαζί με την μητέρα του και τον αείμνηστο πατέρα του από τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου όπου τους απονεμήθηκε η ελληνική υπηκοότητα. Ήταν λίγο πριν αναχωρήσει ο Γιάννης για το ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου είχε επιλεγεί από τους Μπακς στην υψηλότερη θέση του ντραφτ του ΝΒΑ.


Με προσωπική απόφαση

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε, τον Φεβρουάριο του 2013, σε συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (είδατε τι έκαναν οι επάρατοι Σαμαροβενιζέλοι), παρά το γεγονός ότι ο ν.3838/2010 που αφορούσε ρυθμίσεις «σύγχρονων διατάξεων για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» είχε κριθεί αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας, να δοθεί η υπηκοότητα κατ` εξαίρεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στην οικογένεια του.

Μάλιστα κατά την ειδική τελετή ο κ. Σαμαράς είχε δώσει και μία πατρική ευχή στον Γιάννη λέγοντας του «εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου». Και οκτώ χρόνια αργότερα η ευχή του Αντώνη Σαμαρά υλοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απονομή της ελληνικής υπηκοότητας ο Γιάννης είχε γράψει στο Facebook: «Θέλω να τιμήσω τη χώρα στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, είναι χιλιάδες παιδιά μεταναστών που έχουν το ίδιο πρόβλημα, και ελπίζω να λυθεί για όλους».







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες