Φεύγει ο καύσωνας - Έρχεται βοριάς με κίνδυνο πυρκαϊών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021

Φεύγει ο καύσωνας - Έρχεται βοριάς με κίνδυνο πυρκαϊών

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτηση στα social media αναφέρει πως ο καύσωνας θα φύγει τις επόμενες ημέρες, όμως πρόκειται να έρθει βοριάς που θα αυξήσει τον κίνδυνο για εμφάνιση πυρκαγιάς.

Ο γνωστός μετεωρολόγος με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανέφερε τα εξής:

«Υπομονή μέχρι και αύριο όπου θα ολοκληρώσει τον κύκλο του αυτό το ισχυρό θερμό κύμα που για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη θεωρείται κάτι παραπάνω από φυσιολογικό στην καρδιά του Ιουλίου και του καλοκαιριού γενικότερα. Προσοχή γιατί στο “φεύγα” αυτού του θερμού κύματος θα μπει βοριάς που θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Από Σάββατο έρχονται καταιγίδες το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά».

Επίσης, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι ο καιρός θα κυλήσει ομαλά την Παρασκευή, με υψηλές όμως θερμοκρασίες.


Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 38-39, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 40-41 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 39-41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις που στα χερσαία τμήματα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και στα νησιωτικά τμήματα τα 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν το Βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 4-5 μποφόρ και η Κρήτη όπου θα πνέουν δυτικοί άνεμοι εντάσεων 4-6 μποφόρ

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38-39 βαθμούς.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Σάββατο 17/7

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 Κελσίου.

Κυριακή 18/7

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια, ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Δευτέρα 19/7

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 20/7 και Τετάρτη 21/7

Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες