Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για κολύμπι-Που έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021

Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για κολύμπι-Που έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι


Nησιά, ποτάμια και λίμνες αποτελούν συνήθως τον ιδανικό προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μέρη που όχι μόνο δεν επιτρέπεται το κολύμπι, αλλά όποιος αγνοήσει τον κίνδυνο, κινδυνεύει να πεθάνει. 

Η Λίμνη που βράζει  


Η «Λίμνη που βράζει» βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Μορν Τρουά Πιτόν στην Δομινίκα της Καραϊβικής. Ανήκει στον τύπο λιμνών πλημμυρισμένης Φουμαρόλης. Πρόκειται δηλαδή για ηφαιστειογενή περιοχή, από την οποία εξέρχονται υδρατμοί και διάφορα άλλα αέρια ηφαιστειακής προέλευσης. Το νερό αναπληρώνεται κυρίως από βροχοπτώσεις και από δύο μικρά ρέματα που εκρέουν στην περιοχή. Στη συνέχεια βυθίζεται στη λάβα και θερμαίνεται σε σημείο βρασμού. Το βάθος της λίμνης υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 60 μέτρα, η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 82-92 ° C ενώ ο αέρας γύρω από την περιοχή είναι ζεστός και αποπνικτικός. Το 1904 δύο πεζοπόροι έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας στην λίμνη. Αγνόησαν τη συμβουλή του οδηγού τους, πλησίασαν πολύ κοντά στη λίμνη για να τραβήξουν φωτογραφίες και κάηκαν ζωντανοί. Η λίμνη είναι ορατή από μια κορυφογραμμή περίπου 30 μέτρων. Όσοι περιηγητές έχουν αντικρίσει τη λίμνη από ψηλά την έχουν παρομοιάσει με μία τεράστια κατσαρόλα, γεμάτη με νερό που βράζει. 


Παραλία Hanakapia, Χαβάη 

Η ακτή Na Pali στη Χαβάη με τις αμμώδεις παραλίες και τους κοραλλιογενείς υφάλους αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο εξωτικούς προορισμούς του κόσμου. Ωστόσο, κατά μήκος της διάσημης ακτής βρίσκεται η παραλία Hanakapia, η οποία όσο μαγευτική μπορεί να φαίνεται τόσο επικίνδυνη είναι. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80 θάνατοι από τα δυνατά ρεύματα εντός της θάλασσας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα ρεύματα είναι τόσο ισχυρά, που 15 θύματα δεν βρέθηκαν ποτέ. Από το 1970 μέχρι το 2010 περίπου 30 άνθρωποι πνίγηκαν στα επικίνδυνα νερά της ακτής. Στην είσοδο της παραλίας υπάρχει ταμπέλα που γράφει τον αριθμό των νεκρών και προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην κολυμπήσουν. Πάντα κάποιος πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Η πινακίδα μένει σχεδόν ίδια. Μόνο ο αριθμός των νεκρών αλλάζει. Η ταμπέλα στην είσοδο της χαβανέζικης παραλίας που αναγράφει τον αριθμό των νεκρών επισκεπτών 


Λίμνη Karachay, Ρωσία 


Η λίμνη Karachay βρίσκεται στα Ουράλια Όρη στην ανατολική Ρωσία Όποιος κολυμπήσει στα νερά της σε λιγότερο από μία ώρα θα είναι νεκρός. Τη δεκαετία του 1940, το μυστικό εργοστάσιο πυρηνικών όπλων της Σοβιετικής Ρωσίας χρησιμοποιούσε τη λίμνη ως χώρο αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων. Γεγονός που έμεινε στην αφάνεια μέχρι και τη δεκαετία του 1990. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Μπόρις Γέλτσιν, το 1991, η λίμνη μετατράπηκε σε πεδίο ερευνών. H λίμνη Karachay στη Ρωσία θεωρείται το πιο μολυσμένο μέρος του πλανήτη. Όποιος κολυμπήσει κινδυνεύει να πεθάνει εντός μίας ώρας Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά. Οι επιστήμονες που έλεγξαν τα νερά της πανέμορφης, κατά τα άλλα, λίμνης, σημείωσαν πως πρόκειται για το πιο μολυσμένο μέρος του πλανήτη. Όποιος μπει στη λίμνη μπορεί να λάβει ακτινοβολία 600 roentgens και να πεθάνει εντός μίας ώρας. Στην ευρύτερη περιοχή παρατηρήθηκε 21% αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου, 25% αύξηση των γενετικών ανωμαλιών και 41% αύξηση της λευχαιμίας. 

Λίμνη Βικτόρια, Αφρική 


Η λίμνη Βικτόρια, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Αφρικής. Η μεγαλύτερη τροπική λίμνη της Γης και η δεύτερη σε έκταση γλυκού νερού. Είναι γνωστή ως μία από τις πηγές του Λευκού Νείλου που προσφέρει τα προς το ζην σε χιλιάδες ψαράδες της περιοχής. Ψαράδες στη λίμνη Βικτόρια στην Αφρική. Θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου, λόγω του μικροκλίματος, το οποίο ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους. Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τις 5.000 ετησίως. Το μικροκλίμα δημιουργεί έναν φονικό συνδυασμό από απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, με ξαφνικούς ανέμους και βροχές που μπορούν να παρασύρουν πλεούμενα και να πνίξουν σπίτια και χωράφια. Η απότομη αλλαγή του καιρού αποτελεί βασική αιτία θανάτου καθώς αρκετοί είναι οι ψαράδες που δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν και έχασαν τη ζωή τους στο νερό ενώ πολλά ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν ή καταστράφηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη. 

Το νησί των φιδιών, Βραζιλία 


Το Ilha da Queimada Grande, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, βρίσκεται στη Βραζιλία, έχει υπέροχες παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά. Όμως η είσοδος στο νησί απαγορεύεται αυστηρά. Οι μόνοι κάτοικοι του νησιού είναι τα φίδια! Το νησί φιλοξενεί περίπου 4.000 δηλητηριώδη ερπετά. Το πιο δηλητηριώδες και υπό εξαφάνιση φίδι του κόσμου, ο χρυσός Βόθρακας βρίσκει καταφύγιο στο  νησί. Το νησί με τα 4.000 φίδια στη Βραζιλία. Το δηλητήριό του είναι αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει μεγάλα πουλιά και να τα ρίξει στο έδαφος ενώ πετούν! Οι μόνοι που επισκέπτονται το νησί είναι  επιστήμονες κατόπιν ειδικής άδειας για να μελετήσουν το φίδι. Μόνο μια φορά το χρόνο άνρθωποι με ειδικές γνώσεις που ξέρουν να προστατεύονται από τα φίδια μένουν για λίγες ώρες στο νησί και αποχωρούν. Μέχρι να περάσουν 12 μήνες δεν μπορούν να διακόψουν τη νιρβάνα των φιδιών, που κινδυνεύουν κυρίως από την ανθρώπινη απληστία....










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες