Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για σεξουαλικά εγκλήματα και εγκλήματα κατά ανηλίκων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για σεξουαλικά εγκλήματα και εγκλήματα κατά ανηλίκων


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας προανήγγειλε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά τα σεξουαλικά εγκλήματα και τα εγκλήματα κατά ανηλίκων, αλλά και τα εγκλήματα της ενδοοικογενειακής βίας σε οποιαδήποτε μορφή. Συγκεκριμένα, το έγκλημα της «αιμομιξίας» θα θεωρείται από εδώ και πέρα κακούργημα, αντί για πλημμέλημα.
Επίσης ανακοινώθηκαν δύο βασικές αλλαγές η αναστολή της έναρξης του χρόνου παραγραφής, τόσο για τα πλημμελήματα, όσο και για τα κακουργήματα από τον χρόνο ενηλικίωσης του θύματος και η αλλαγή του τρόπου άσκησης της ποινικής δίωξης. Πλέον το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας θα διώκεται αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση.
Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε περισσότερα χρόνια στη φυλακή κατά δραστών ειδεχθών εγκλημάτων, ληστείες και άλλα, ενώ για τα ισόβια η πρόταση της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο για να παρακολουθεί την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, είναι τα ισόβια πρακτικά να σημαίνουν 20 χρόνια στη φυλακή αντί τα 16 που είναι σήμερα.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες