Ισοχρονικοί ήχοι : Διασκεδάστε τα εγκεφαλικά σας κύματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021

Ισοχρονικοί ήχοι : Διασκεδάστε τα εγκεφαλικά σας κύματα


Οι ισοχρονικοί ήχοι χρησιμοποιούνται στη διαδικασία του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος του εγκεφαλικού κύματος αναφέρεται σε μια μέθοδο για τον συγχρονισμό των εγκεφαλικών κυμάτων με ένα συγκεκριμένο ερέθισμα. Αυτό το ερέθισμα είναι συνήθως ένα ηχητικό ή οπτικό μοτίβο.





Τεχνικές ψυχαγωγίας εγκεφάλου, όπως η χρήση ισοχρονικών τόνων, μελετώνται ως πιθανή θεραπεία για μια ποικιλία καταστάσεων υγείας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πράγματα όπως πόνο, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠΥ) και άγχος .

Τι είναι
Οι ισοχρονικοί ήχοι χρησιμοποιούνται για την ψυχαγωγία των εγκεφαλικών κυμάτων, στην οποία τα εγκεφαλικά σας κύματα δημιουργούνται για συγχρονισμό με τη συχνότητα που ακούτε. Πιστεύεται ότι ο συγχρονισμός των εγκεφαλικών κυμάτων σας με μια συγκεκριμένη συχνότητα μπορεί να προκαλέσει διάφορες ψυχικές καταστάσεις.
Τα εγκεφαλικά κύματα παράγονται από ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο . Μπορούν να μετρηθούν χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) .
Υπάρχουν διάφοροι αναγνωρισμένοι τύποι εγκεφαλικών κυμάτων. Κάθε τύπος σχετίζεται με ένα εύρος συχνοτήτων και μια ψυχική κατάσταση. Παρατίθενται κατά σειρά από την υψηλότερη συχνότητα έως τη χαμηλότερη, πέντε κοινές κατηγορίες είναι:
Γάμμα: μια κατάσταση υψηλής συγκέντρωσης και επίλυσης προβλημάτων
Beta: ενεργός νους ή φυσιολογική κατάσταση αφύπνισης
Άλφα: ένα ήρεμο, ξεκούραστο μυαλό
Θήτα: μια κατάσταση κούρασης, ονειροπόλησης ή πρόωρου ύπνου
Δέλτα: βαθύς ύπνος ή ονειρεμένη κατάσταση



Πώς ακούγονται

Πολλοί ισοχρονικοί ήχοι ρυθμίζονται στη μουσική. Ακολουθεί ένα παράδειγμα από το κανάλι YouTube Jason Lewis – Mind Amend. Αυτή η συγκεκριμένη μουσική έχει σκοπό να μειώσει το άγχος.
Εάν είστε περίεργοι πώς μοιάζουν οι ισοχρονικοί ήχοι, δείτε αυτό το βίντεο YouTube από το Cat Trumpet:

Ισοχρονικά έναντι αμφιβληστροειδών και μονοφωνικών παλμών

Μπορεί να έχετε ακούσει για άλλους τύπους τόνων, όπως οι ρυθμοί binaural και monaural. Αλλά πώς διαφέρουν από τους ισοχρονικούς τόνους;
Σε αντίθεση με τους ισοχρονικούς τόνους, τόσο οι δυαδικοί όσο και οι μονοφωνικοί ρυθμοί είναι συνεχείς. Ο τόνος δεν είναι ενεργοποιημένος και απενεργοποιημένος όπως είναι με ισοχρονικό τόνο. Ο τρόπος που δημιουργούνται είναι επίσης διαφορετικός, όπως θα συζητήσουμε παρακάτω.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχική υγεία

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες