Η «παγίδα» με τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς- Πότε γίνονται κατασχέσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021

Η «παγίδα» με τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς- Πότε γίνονται κατασχέσεις


Έχει συμβεί και καλό θα είναι να έχετε το νου σας!
Έχετε δηλώσει ως ακατάσχετο τον τραπεζικό σας λογαριασμό, δεν οφείλετε και ξαφνικά σας δεσμεύουν καταθέσεις έναντι οφειλών προς το δημόσιο ή την τράπεζα!
Το πρόβλημα είναι ενδεχομένως ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός να είναι κοινός με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σας που έχει ανοιχτά χρέη και δεν φρόντισε να τον δηλώσει και αυτός ως ακατάσχετο.
Αυτό το μικρό παραθυράκι είναι αρκετό για να χαθούν σημαντικά ποσοστά από μισθούς, συντάξεις και λοιπά ασφαλιστικά βοηθήματα λόγω των κατασχέσεων που γίνονται έναντι οφειλών προς την εφορία ακόμα και σε ακατάσχετους λογαριασμούς!
Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει στο Δημόσιο να κατάσχει από κοινούς λογαριασμούς τα διαθέσιμα υπόλοιπα που αντιστοιχούν στα ποσοστά κυριότητας που έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, έστω κι αν οι έτεροι συνδικαιούχοι-μη οφειλέτες του Δημοσίου έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς αυτούς ως «ακατάσχετους». Μόνο εφόσον και οι οφειλέτες του Δημοσίου συνδικαιούχοι έχουν δηλώσει κι αυτοί τους ίδιους λογαριασμούς ως «ακατάσχετους» γλιτώνουν και οι μη οφειλέτες τις κατασχέσεις.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες