Τα μυστικά για να καταλαβαίνετε αν τα ψάρια που αγοράζετε είναι φρέσκα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 10, 2021

Τα μυστικά για να καταλαβαίνετε αν τα ψάρια που αγοράζετε είναι φρέσκα

Τα ψάρια είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή τροφή, ωστόσο, για τους περισσότερους από εμάς είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσουμε αν είναι φρέσκα ή τέλος πάντων όχι μπαγιάτικα.

Πώς θα ξεχωρίσουμε λοιπόν ότι είναι όντως το ψάρι που αγοράζουμε είναι φρέσκο;

* Σπάνια ένδειξη, αλλά ακλόνητη: Αν δούμε κάτι που μοιάζει με σάλιο γύρω από το ψάρι τότε πετύχαμε διάνα μιας και το ζωντανό είναι ένα στάδιο πριν τη νεκρική ακαμψία ήτοι πιο φρέσκο δε γίνεται. Σημειώστε πως τη γλίτσα αυτή την κρατάνε για περισσότερες ημέρες (τρεις και) οι γλώσσες και το καλκάνι.

* Η σάρκα του όταν το ζουλήξουμε πρέπει να επανέρχεται προς τα έξω και να μην παραμένει μέσα.

* Τα μάτια του πρέπει να είναι «ζωντανά» και όχι «θολά». Εξαίρεση ο μπακαλιάρος του οποίου τα μάτια δε γυαλίζουν πάντα, και μπορεί να είναι θολά, αν και φρέσκος.

* Tα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ. Eίναι υγρά και όχι στεγνά.

* Ασφαλές τσεκάρισμα φρεσκάδας: Πιάνετε το ψάρι από το κεφάλι και το κρατάτε ευθεία στον αέρα, παράλληλα με το έδαφος. Αν είναι σκληρό και η ουρά του «σούζα» προς τα πάνω ή ευθεία τότε είναι φρέσκο. Αν η ουρά του κρέμεται προς τα κάτω τότε μην το αγοράσετε.

Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι τα «φρέσκα» ψάρια εισαγωγής της αγοράς είναι ψαρεμένα προ τριών ημερών, ενώ τα ελληνικά ιχθυοκαλλιέργειας συνήθως δύο.

Αν θέλετε να «ψαχτείτε» παραπάνω όσον αφορά το τι τρώτε, μπορείτε να τσεκάρετε το FAO. Πρόκειται για τη ζώνη αλίευσης του ψαριού και υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφεται από το ψαράδικο.











Πηγή:in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες