Αλεξανδρούπολη: Φωτιά στη Λευκίμμη - Εκκενώνεται οικισμός - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουλίου 09, 2021

Αλεξανδρούπολη: Φωτιά στη Λευκίμμη - Εκκενώνεται οικισμός


Iσχυρή φωτιά σε πευκόδασος στη Λευκίμμη του Δήμου Σουφλίου. Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. Εκκενώνεται οικισμός.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει ήδη το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται δύο ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατη περιοχή και με ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους, εντοπίστηκε από περίπολο της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο NEWS 24/7 και ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, έχει ήδη ξεκινήσει μερική εκκένωση της Λευκίμμης, για προληπτικούς κυρίως λόγους. "Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κινδυνεύει το χωριό, ωστόσο υπάρχουν ισχυροί άνεμοι με κατεύθυνση προς αυτό. Γι' αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να γίνει η εκκένωση", δήλωσε ο Παναγιώτης Καλακίκος.NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες