Νέα στρατηγική: Αντί για τον ΕΟΔΥ, θα εμβολιάζουν οι… δήμαρχοι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουλίου 06, 2021

Νέα στρατηγική: Αντί για τον ΕΟΔΥ, θα εμβολιάζουν οι… δήμαρχοι


Νέα στρατηγική, βασισμένη σε τρείς πυλώνες, ακολουθεί πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει τους εμβολισμούς, ώστε να δημιουργηθεί το απαιτούμενο, τείχος ανοσίας έναντι της νέας μετάλλαξης.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε υπό το βάρος των αντιδράσεων που προήλθαν και από δικά της προβεβλημένα στελέχη, να βάλει νερό στο κρασί της. Η λογική των αντικινήτρων, υπό τη μορφή τιμωρίας όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν, θα δημιουργούσε ρήξεις αχρείαστες και το κυριότερο αναποτελεσματικές.

Άλλωστε η εικόνα που μετέδιδαν οι αναλυτές της κοινής γνώμης στο Μ. Μαξίμου έδειχνε ότι ένα μεγάλο μέρος όσων αποφεύγουν τον εμβολιασμό, δεν είναι «ψεκασμένοι» και «ακροδεξιοί» αλλά άνθρωποι που αισθάνονται φόβο και εγείρουν ερωτήματα δικαιολογημένα.

Σε κάθε περίπτωση το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν «πήγαινε καλύτερα από όσο περιμέναμε» όπως διαβεβαίωνε ο υπουργός Υγείας.

«Το τείχος ανοσίας όλο και απομακρύνεται από κοντά μας», δήλωσε ξεκάθαρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, προσγειώνοντας ανώμαλα τα κυβερνητικά στελέχη που εξέφραζαν σχεδόν τη βεβαιότητα πως θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Οι μαύρες τρύπες εκτιμήθηκε ότι θα κλείσουν με την πειθώ και τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε δεν είχε περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, ο κ. Κικίλιας ζητούσε τη συνδρομή των δημάρχων για «καταδρομικό» εμβολιασμό.

Εδώ και καιρό άλλωστε, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έλλειψαν οι αιχμές κατά δημάρχων και περιφερειαρχών που απέφευγαν να εμπλακούν ενεργά στο στοίχημα του εμβολιασμού.


Από χθες, λοιπόν, επιστρατεύθηκαν οι τοπικοί άρχοντες, καθώς ως γνώστες των τοπικών κοινωνιών, μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν σε ποιες κατηγορίες πολιτών παρατηρούνται ενδοιασμοί έναντι των εμβολίων και σε ποιες περιοχές υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα

Στο εξής θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, ώστε να γίνει πιο συστηματική η προσπάθεια πειθούς των πολιτών που είναι διστακτικοί έναντι των εμβολίων.

Η εκστρατεία πειθούς θα εκτυλιχθεί σε κάθε συνοικία, γειτονιά ακόμα και πόρτα – πόρτα.

Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης.


Για να αρθούν οι δισταγμοί, ο σχεδιασμός είναι οι εμβολιασμοί να γίνονται με τα εμβόλια Pfizer και Johnson & Johnson και όχι με το AstraZeneca για το οποίο υπάρχουν διάφορες επιφυλάξεις.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, όπως είναι η Στερεά Ελλάδα, ηΠελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία και ορισμένες περιοχές της Κρήτης.

Μένει να δούμε τα αποτελέσματα.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες