Φιλιώ Πυργάκη: Σήμερα η κηδεία της «αρχόντισσας του δημοτικού τραγουδιού» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουλίου 18, 2021

Φιλιώ Πυργάκη: Σήμερα η κηδεία της «αρχόντισσας του δημοτικού τραγουδιού»

 


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η Φιλιώ Πυργάκη – Έχασε την μάχη με τον καρκίνο
Θλίψη σκόρπισε η είδηση για το θάνατο της δημοφιλούς τραγουδίστριας Φιλιώς, Πυργάκη, το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου.
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Άκοβας Άργους. Η σωρός θα βρίσκεται στον ναό στις 17:00 και στις 18:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί την δωρεά στην Ογκολογική ομάδα «Ελπίδα».

Η τραγουδίστρια που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη με την επάρατο νόσο είχε χάσει τον Μάιο και τον σύζυγό της από καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, με ανάρτησή της στο Facebook.


Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.
Οι μεγάλες επιτυχίες της


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες