Ζέστη οργανισμός : Συμβουλές για να τον κρατήσετε ενυδατωμένο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021

Ζέστη οργανισμός : Συμβουλές για να τον κρατήσετε ενυδατωμένο

Η διατήρηση του σώματος ενυδατωμένη βοηθά την καρδιά να αντλεί πιο εύκολα αίμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων στους μυς. Και βοηθά τους μύες να λειτουργούν αποτελεσματικά. Εάν είστε καλά ενυδατωμένοι, η καρδιά σας δεν χρειάζεται να εργαστεί τόσο σκληρά.



Η αφυδάτωση μπορεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που κυμαίνονται από πρησμένα πόδια ή πονοκέφαλο έως απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως θερμοπληξία.
Τι σημαίνει είμαι ενυδατωμένος
Τι σημαίνει καλά ενυδατωμένο; Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα άτομο εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, τα ρούχα που φοριούνται και την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης, δήλωσε ο Batson.
Ένα άτομο που ιδρώνει έντονα θα πρέπει να πίνει περισσότερο από κάποιον που δεν το κάνει. Ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Τα άτομα με κυστική ίνωση έχουν υψηλές συγκεντρώσεις νατρίου στον ιδρώτα τους και πρέπει επίσης να προσέχουν για να αποφύγουν την αφυδάτωση. Και ορισμένα φάρμακα μπορούν να λειτουργήσουν ως διουρητικά, προκαλώντας στο σώμα να χάσει περισσότερο υγρό.
Η δίψα δεν είναι ο καλύτερος δείκτης που πρέπει να πίνετε.

Έτσι θα καταλάβετε αν είστε ενυδατωμένοι

Το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στο χρώμα των ούρων σας. Απαλό και καθαρό σημαίνει ότι είστε καλά ενυδατωμένοι. Εάν είναι σκοτεινό, πιείτε περισσότερα υγρά.
Εάν θέλετε να μάθετε ακριβώς πόσο υγρό χρειάζεστε, είναι καλό να ζυγιστείτε πριν και μετά την άσκηση, για να δείτε πόσα έχετε χάσει λόγω της εφίδρωσης. Είναι ένας ιδιαίτερος καλός οδηγός για προπόνηση αθλητών τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.



Το νερό είναι καλύτερο
Για τους περισσότερους ανθρώπους, το νερό είναι το καλύτερο που πρέπει να πίνετε για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Οι πηγές νερού περιλαμβάνουν επίσης τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά που περιέχουν υψηλό ποσοστό νερού. Τα αθλητικά ποτά με ηλεκτρολύτες, μπορεί να είναι χρήσιμα για άτομα που κάνουν υψηλή ένταση, έντονη άσκηση σε πολύ ζεστό καιρό, αν και τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και θερμίδες.
Είναι πιο υγιεινό να πίνετε νερό ενώ ασκείστε και μετά όταν τελειώσετε, φάτε ένα υγιεινό σνακ όπως φέτες πορτοκαλιού, μπανάνες ή μια μικρή χούφτα αλατισμένα καρύδια.
Προειδοποίησε για τους χυμούς φρούτων ή τα ζαχαρούχα ποτά, όπως η σόδα. «Μπορεί να είναι σκληρά στο στομάχι σας εάν είστε αφυδατωμένοι.

Όχι μόνο για αθλητές ή για άσκηση
Η ενυδάτωση δεν είναι μόνο σημαντική κατά τη σωματική δραστηριότητα. Κάνοντας στον ήλιο μια ζεστή ή υγρή ημέρα, ακόμα και αν δεν ασκείστε, μπορεί επίσης να προκαλέσει στο σώμα σας περισσότερα υγρά.
Τα άτομα που έχουν καρδιακή πάθηση, είναι ηλικίας άνω των 50 ετών ή υπέρβαρα μπορεί επίσης να πρέπει να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις.

Ακολουθεί βίντεο για την ενυδάτωση

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες