Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τα κριτήρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2021

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τα κριτήρια


Σήμερα Δευτέρα, 5 Ιουλίου, ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για νέους δικαιούχους του προγράμματος Τουρισμός για όλους του υπουργείου Τουρισμού για επιδότηση διακοπών σε ποσοστό από 80%-100%. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ενώ η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο www.tourism4all.gov.gr. Η υποβολή αίτησης γίνεται με κριτήριο το ετήσιο ατομικό εισόδημα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.


Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers, από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες. Πλέον καλύπτεται η διαμονή 2,3 ή 4 ημερών-αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρσι- και τα ποσοστά κάλυψης αυξάνονται από το 60% στο 80 έως και 100% ανά περίπτωση -με 100% κάλυψη των ατόμων με αναπηρία και επίλυση των ζητημάτων των συνοδών τους-, ενώ εντάσσονται επιπλέον 631 νέα καταλύματα και 41 νέα τουριστικά γραφεία.


Επισημαίνεται ότι την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος. Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες