Η Ελλάδα έχει το πιο αργό μέσο dowloading μεταξύ των «27» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2021

Η Ελλάδα έχει το πιο αργό μέσο dowloading μεταξύ των «27»


Τη μεγάλη αξία της ψηφιακής συνδεσιμότητας, κατέδειξε (και συνεχίζει να καταδεικνύει) η πανδημία, σε μια περίοδο που η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση - υπηρεσίες που βασίζουν τη λειτουργία τους σε αυτή - «άνθισαν», ενώ αυξήθηκαν και οι ανάγκες για ψηφιακή «διασκέδαση» λόγω καραντίνας.

Με το 20% του συνολικού μπάτζετ της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι αφιερωμένο στον ψηφιακό τομέα την περίοδο 2021 - 2027, τα κράτη μέλη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) έχουν φροντίσει να βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές τους για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.

Ακόμα κι έτσι όμως, η Ελλάδα απέχει αρκετά από τις ανεπτυγμένες, σε αυτό το κομμάτι, χώρες της ΕΕ, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η Ookla, παραμένει ουραγός στον μέσο όρο του downloading μεταξύ των 27 μελών.
Συγκεκριμένα, το μέσο downloading στην Ελλάδα γίνεται με 29 Mbps, ενώ η Κύπρος, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση, καταγράφει μέσο όρο downloading 35 Mbps. Μάλιστα, η διαφορά της χώρας μας από τους κορυφαίους της λίστας, μοιάζει... χαώδης με τα σημερινά δεοδμένα, καθώς οι online χρήστες στην πρώτη Δανία κάνουν μέσο downloading με 140 Mbps. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Γαλλία με μέσο downloading στα 131 Mbps, ενώ οι σημαντικές επενδύσεις που έχουν κάνει οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, φαίνεται πως έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς η Ισπανία είναι στην τρίτη θέση (126 Mbps) και η... ανάλογή μας, Πορτογαλία είναι 10η (109 Mbps).
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως και οι 27 χώρες της Ένωσης, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στις αυξημένες απαιτήσεις για ψηφιακή «κατανάλωση» που δημιούργησε το 2020 η πανδημία. Έτσι, φρόντισαν να βελτιώσουν τις υποδομές τους και να παρουσιάσουν ψηλότερο μέσο downloading το τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς σε σύγκριση με το πρώτο.Οι στόχοι που έχει θέσει η Ένωση για το 2025 στο πλαίσιο του πλάνου Broadband Europe


Τουλάχιστον... φιλόδοξοι χαρακτηρίζονται οι στόχοι που έχει θέσει η ΕΕ αναφορικά με την ψηφιακή συνδεσιμότητα, μέχρι το 2025.

Αυτοί είναι οι εξής:

- Συνδέσεις τουλάχιστον 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps) για τους κύριους κοινωνικοοικονομικούς φορείς (σχολεία, πανεπιστήμια, κόμβοι μεταφορών, αεροδρόμια, επιχειρήσεις ψηφιακού περιεχομένου κ.λπ.)
- Αδιάλειπτη κάλυψη 5G για όλες τις αστικές περιοχές και τις μεγάλες χερσαίες μεταφορικές διαδρομές.
- Πρόσβαση σε συνδεσιμότητα που προσφέρει τουλάχιστον 100 Megabit ανά δευτερόλεπτο (Mbps) για όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες