Eκλεψε διαμάντια αξίας 4,2 εκατ. λιρών ανταλλάσσοντάς τα με πέτρες! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021

Eκλεψε διαμάντια αξίας 4,2 εκατ. λιρών ανταλλάσσοντάς τα με πέτρες!


Κλοπή αξίας εκατομμυρίων, έγινε σε πολυτελές κοσμηματοπωλείο, στη περιοχή του Mayfair, του Λονδίνου. Ο τρόπος δράσης των κακοποιών είναι βγαλμένος από ταινία.

Mια γυναίκα στο Mayfair, στο Λονδίνο, κατάφερε να κλέψει διαμάντια αξίας 4,2 εκατομμύρια λίρες από ένα πολυτελές κοσμηματοπωλείο το 2016, ανταλλάσσοντάς τα με πετραδάκια.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διεξαγωγή της δίκης, που είναι σε εξέλιξη, είχε προσποιηθεί την ειδικό μελέτης πολύτιμων λίθων.

H Lulu Lakatos βρέθηκε στο πολυτελές κοσμηματοπωλείο Boodles, στην οδό New Bond Street στο Mayfair και ζήτησε να εκτιμήσει επτά διαμάντια, ως εμπειρογνώμων πολύτιμων λίθων.

Οι πολύτιμοι λίθοι αξίας συνολικού ύψους 4,2 εκατομμυρίων λιρών, περιλάμβαναν ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς 20 καρατίων, αξίας άνω των 2,2 εκατομμυρίων λιρών και ένα διαμαντένιο ροζ διαμάντι τριών καρατίων, σε σχήμα αχλαδιού.
Τα κοσμήματα κατά τη διαδικασία της εξέτασης βρίσκονταν κλειδωμένα σε τσάντα και έπρεπε να κρατηθούν σε θησαυροφυλάκιο κοσμημάτων, εν αναμονή της πληρωμής. Όταν όμως, ο ειδικός του κοσμηματοπωλείου υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει, άνοιξε τη τσάντα και αντίκρισε επτά μικρά πετραδάκια.

"Η υποτιθέμενη ειδικός είχε κλέψει τα διαμάντια με το χέρι της", δήλωσε ο εισαγγελέας, Philip Stott.

Η Lakatos, ήταν τότε 60 ετών, με καταγωγή από τη Ρουμανία και ζούσε στη Γαλλία. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες περί κλοπής που συντελέστηκε το 2016.
Το χρονικό της κλοπής

Τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου "Boodles" , Nicholas Wainwright, γνωρίστηκε με έναν Ισραηλινό ονόματι “Simon Glas”, ο οποίος ισχυριζόταν πως ενδιαφέρεται να αγοράσει διαμάντια υψηλής αξίας, ως επένδυση.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Μονακό ένα μήνα αργότερα, όπου ο ιδιοκτήτης Wainwright, γνωρίστηκε με έναν υποτιθέμενο επιχειρηματικό εταίρο του Glas, έναν Ρώσο με το όνομα "Alexander" και η πώληση των επτά διαμαντιών υψηλής αξίας, προέκυψε μετά από πολύωρη συζήτηση.

Η Lakatos φέρεται να ήταν η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως εκτιμητής κοσμημάτων, με το όνομα "Anna" που έστειλε να επισκεφθεί το κοσμηματοπωλείο, για να εξετάσει τις πέτρες, στις 10 Μαρτίου του 2016, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Συνοδεύτηκε από τον Wainwright στην αίθουσα συσκέψεων του κοσμηματοπωλείου μαζί με την γεμολόγο της οικογενειακής εταιρείας, Emma Barton. Το δικαστήριο άκουσε ότι η Lakatos, εξέταζε και ζύγιζε τα διαμάντια, προτού τα τυλίξει ξεχωριστά σε χαρτί και τα τοποθετήσει μέσα σε αδιαφανή κουτιά, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε τσάντα με φερμουάρ, η οποία κλείστηκε με κλειδαριά.

Εικάζεται πως η Lakatos βρήκε την ευκαιρία να βάλει τη κλειδωμένη τσάντα μέσα στη δική της, όταν ο ιδιοκτήτης ανέβηκε στον επάνω όροφο, επειδή δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υποτιθέμενο Ρώσο αγοραστή. Η Barton, της ζήτησε να τοποθετήσει τη τσάντα πίσω στο τραπέζι.

"Φαίνεται να αντικατέστησε τη τσάντα με τα κοσμήματα, με τη δική της τσάντα, την οποία τοποθέτησε πάνω στο τραπέζι", δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Ο ίδιος μάλιστα, ζήτησε από την κατηγορούμενη να εξετάσει την τσάντα της προτού φύγει από το κατάστημα "αλλά βεβαιώθηκε πως δεν βρήκε τίποτα το ασυνήθιστο και η Lakatos κατάφερε να φύγει", ισχυρίστηκε στο δικαστήριο.

Δύο άλλες γυναίκες οι οποίες βρισκόντουσαν στην ίδια οδό, κοντά στο κοσμηματοπωλείο, φέρεται να έλαβαν τα διαμάντια σε μια από τις τσάντες τους, όσο περπατούσαν, σύμφωνα με τον Guardian.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η γυναίκα φέρεται να άλλαξε τα ρούχα της σε δημόσιες τουαλέτες και να πήρε το τρένο για να φύγει από τη περιοχή, ενώ παράλληλα συνοδευόταν από άλλη γυναίκα στο βαγόνι. Επίσης, τέσσερα ακόμη μέλη της ομάδας, ταξίδεψαν από τη περιοχή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Την επόμενη μέρα, ο ιδιοκτήτης του "Boodles" έλεγξε την κλειδωμένη τσάντα με ακτίνες Χ και αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν πέτρες σαν διαμάντια και έτσι άνοιξαν το πορτοφόλι. "Μέσα σε κάθε ένα από τα αδιαφανή κουτιά υπήρχε ένα μικρό πετραδάκι, αντί για διαμάντι", είπε ο Stott.

Δύο από τα μέλη της ομάδας, ο Christophe Stankovic και ο Mickael Jovanovic, έχουν ήδη καταδικαστεί για κλοπή, είπαν οι δικαστές.

Η Lakatos συνελήφθη στη Γαλλία, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Η δίκη συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες