Μετάλλαξη Δέλτα: Αποτελεσματικό και το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουλίου 02, 2021

Μετάλλαξη Δέλτα: Αποτελεσματικό και το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία


Καλά νέα για τους εμβολιασμένους έναντι της μετάλλαξης Δέλτα ανακοίνωσε η Johnson & Johnson για το εμβόλιό της

Ισχυρή αντίσταση κατά της μετάλλαξης Δέλτα και των υπολοίπων μεταλλάξεων του κορονοϊού καθώς και πολύμηνη προστασία προσφέρει το εμβόλιο της Johnson & Johnson όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Reuters, τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανοσολογική αντίδραση όσων εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο διαρκεί για τουλάχιστον οχτώ μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι 85% αποτελεσματικό και εμποδίζει την νοσηλεία και τον θάνατο από κορονοϊό.

«Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία μετά από 8 μήνες ερευνών δείχνουν ότι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού δημιουργεί μια ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που δεν φθίνει. Αντίθετα παρατηρούμε μια βελτίωση όσο περνάει ο καιρός» δήλωσε ο Mathai Mammen, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Johnson & Johnson.

Όσοι εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson δημιούργησαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Δέλτα, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ανακοινώσεις ότι τα εμβόλιά τους είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα εξέδωσε και οι εταιρείες Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca.

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ για «έκρηξη» κρουσμάτων στην Ευρώπη
Την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι μια περίοδος 10 εβδομάδων στη διάρκεια της οποίας μειώνονταν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο, αν οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω των ταξιδιών, των συγκεντρώσεων και της χαλάρωσης των μέτρων, εξήγησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

«Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας -- το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα-- και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι», κατά της covid-19, πρόσθεσε.

«Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην περιοχή της Ευρώπης, αν δεν παραμείνουμε πειθαρχημένοι», κατέληξε.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες