Εικόνες με «ανεμοστρόβιλο» από κουνούπια που «έκρυψαν» τον ήλιο (Video) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουλίου 20, 2021

Εικόνες με «ανεμοστρόβιλο» από κουνούπια που «έκρυψαν» τον ήλιο (Video)


Εκατομμύρια κουνούπια κάλυψαν τον ουρανό της επαρχίας Καμτσάτκα στη Ρωσία δημιουργώντας την αίσθηση «ανεμοστρόβιλου» και προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Η κίνηση του σμήνους των κουνουπιών που έκρυψαν τον ήλιο καταγράφηκε και σε βίντεο.



Η πρώτη αίσθηση που είχαν αυτόπτες μάρτυρες ήταν ότι επρόκειτο για πραγματικούς ανεμοστρόβιλους αλλά η κοντινή παρατήρηση αποκάλυψε την πραγματική σύστασή τους.

«Υποχρεώθηκα να ταξιδέψω μέσε αυτό το σύννεφο και διαπίστωσα ότι επρόκειτο για εκατομμύρια κουνούπια. Δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία καθώς δεν μπορούσα να δω μπροστά μου» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Και φυσικά ούτε που σκέφτηκα να ανοίξω τα παράθυρα» πρόσθεσε ο ίδιος. «Όπου και να κοιτούσα έβλεπα κουνούπια. Ορισμένες φορές «έσπαγαν» για να συνταχθούν ξανά σε νέο "ανεμοστρόβιλο"» συνέχισε την περιγραφή του.

Επιστήμονες που μίλησαν στην ιστοσελίδα Kamchatka Inform εξήγησαν ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Όπως εξήγησαν όλα οφείλονται στην ανάγκη των κουνουπιών να… ζευγαρώσουν.

«Πρόκειται για αρσενικά κουνούπια που τριγυρίζουν κατά εκατοντάδες γύρω από ένα θηλυκό προκειμένου να ζευγαρώσουν. Δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο ή επικίνδυνο σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά η εντομολόγος Λουντμίλα Λόμπκοβα.

Τα κουνούπια που θέλουν να ζευγαρώσουν δεν επιτίθενται στους ανθρώπους, πρόσθεσε η επιστήμονας.

Ορισμένοι, πάντως, υποστήριξαν ότι έχουν ξαναδεί τέτοιες εικόνες στη συγκεκριμένη περιοχή της Ρωσίας προσθέτοντας ότι τα εντομοαπωθητικά δεν αποδίδουν σε αυτές τις περιπτώσεις.









 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες