Ιαπωνία: Δεκάδες αγνοούμενοι σε κατολισθήσεις από καταρρακτώδεις βροχές(VIDEO) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021

Ιαπωνία: Δεκάδες αγνοούμενοι σε κατολισθήσεις από καταρρακτώδεις βροχές(VIDEO)


Σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωσαν την πόλη Ατάμι της κεντρικής Ιαπωνίας, προκαλώντας κατολισθήσεις στις οποίες τουλάχιστον 20 άνθρωποι αγνοούνται, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 19 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στον νομό Σιζουόκα της κεντρικής Ιαπωνίας μετά τις κατολισθήσεις αυτές που παρέσυραν σπίτια σήμερα, όπως δήλωσε στο AFP αξιωματούχος του νομού.


VIA ASSOCIATED PRESS


Εικόνες που μεταδόθηκαν από την ιαπωνική τηλεόραση έδειχναν χείμαρρους λάσπης να καταστρέφουν κτίρια στην παράκτια πόλη Ατάμι, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος.


«Δεν έχουμε πληροφορίες σε σχέση με την ασφάλεια 19 ανθρώπων», δήλωσε ο νομαρχιακός αξιωματούχος αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας προκειμένου να οργανώσουν αποστολή διάσωσης, πρόσθεσε.

Συνεργεία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων από τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας εστάλησαν στην πόλη Ατάμι.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα κάλεσε επίσης μια ομάδα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την κρίση, σύμφωνα με το NHK που μετέδωσε βίντεο στο Twitter, το οποίο δείχνει πλημμύρες που καταστρέφουν σπίτια και παρασύρουν συντρίμμια.

Αξιωματούχος στο Ατάμι διευκρίνισε ότι σημειώθηκε κατολίσθηση στις 10.30 τοπική ώρα (04.30 ώρα Ελλάδας), προσθέτοντας ότι «αρκετά σπίτια παρασύρθηκαν» και ότι 200 εστίες στην περιοχή δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται αυτή την περίοδο στη μέση της περιόδου των βροχών, η οποία προκαλεί συχνά πλημμύρες και κατολισθήσεις, προτρέποντας τις τοπικές αρχές να δίνουν εντολές εκκένωσης.

Η πόλη Ατάμι είχε το Σάββατο λίγο μετά τα μεσάνυχτα 313 χιλιοστά βροχόπτωσης μέσα σε διάστημα μόνο 48 ωρών, σύμφωνα με το NHK, πολύ περισσότερο από τα 242,5 χιλιοστά βροχής που κατά μέσο όρο παρατηρούνται συνήθως τον Ιούλιο. Εκτός από τον νομό Σιζουόκα, βροχοπτώσεις σάρωσαν από την Παρασκευή και τον γειτονικό νομό Καναγκάβα.

Το παραθαλάσσιο θέρετρο Ατάμι, σχεδόν 90 χλμ. νοτιοδυτικά του Τόκιο, είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του.

Η κυκλοφορία του Σινκανσέν, του ιαπωνικού τρένου υψηλής ταχύτητας, ανεστάλη προσωρινά μεταξύ του Τόκιο και της Οσάκα (δυτικά) εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και άλλα τρένα σταμάτησαν επίσης τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με τους ιστοτόπους των σιδηροδρομικών εταιριών.


huffingtonpost.gr-(με πληροφορίες από Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες