Το φρούτο που έχει 100 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Αυγούστου 21, 2021

Το φρούτο που έχει 100 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι


Η βιταμίνη C είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα μας. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη, αλλά τα αυστραλιανά δάση κρύβουν μια απροσδόκητη πηγή ασκορβικού οξέος.

Το πράσινο δαμάσκηνο (γνωστό και ως δαμάσκηνο κακαντού) αποτελεί ένα φρούτο που οι Αβορίγινες της Αυστραλίας το κατανάλωναν για πάνω από 50.000 χρόνια καθώς ήταν ευρέως γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Εκτός από νόστιμο, το πράσινο δαμάσκηνο ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει έως και πέντε γραμμάρια της συγκεκριμένης βιταμίνης ανά 100 γραμμάρια του φρούτου, δηλαδή περίπου 100 φορές περισσότερο από ένα πορτοκάλι.

Στο μεταξύ, χάρη στην περίεργη σύνθεσή του, το δαμάσκηνο αυτό είναι και πολύ δημοφιλές στη βιομηχανία καλλυντικών.

Όλο και περισσότερες μάρκες προσθέτουν το εκχύλισμά του στα προϊόντα τους, από κρέμες μέχρι σαμπουάν, γιατί βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και ενυδατώνει το δέρμα και τα μαλλιά.












 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες