Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2021

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου


Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές υπάρχει για σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου σε μια σειρά περιοχές της χώρας.


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε μια σειρά από περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά όλες οι περιοχές

Αττική και Κύθηρα
κεντρική και νότια Εύβοια
περιοχές Θεσσαλίας,
Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας
Πελοποννήσου
Σάμος
Ικαρία
Χίος
Ψαρά
Λέσβος
Κάσος
Κάρπαθος
και νησιά της Π.Ε. Ρόδου


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες