Θρίαμβος Τσιτσιπά στη Νέα Υόρκη - Νίκησε τον Μάρεϊ με 3-2 σετ μετά από μάχη 5 ωρών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Αυγούστου 31, 2021

Θρίαμβος Τσιτσιπά στη Νέα Υόρκη - Νίκησε τον Μάρεϊ με 3-2 σετ μετά από μάχη 5 ωρών


Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πολλές φορές, αλλά έβγαλε χαρακτήρα και παρόλο που από ένα σημείο και μετά ήταν σα να παίζει εκτός έδρας ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη στον 1ο γύρο του US Open

Ο άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Άντι Μάρεϊ με όπλο την εμπειρία του προσπάθησε να οδηγήσει το ματς στον ρυθμό που τον βόλευε και μέχρι ενός σημείο τα κατάφερε, αλλά όταν ο Στέφανος αντιλήφθηκε ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο ματς και άρχισε να βγάζει στο παιχνίδι όλα τα καλά του στοιχεία η εικόνα άλλαξε και έφτασε στην ανατροπή.


Κι όλα αυτά με τον Στέφανο να δέχεται τις αποδοκιμασίες του κόσμου για την 8λεπτη καθυστέρηση που προέκυψε στην ανάπαυλα του 4ου σετ όταν και βρέθηκε στα αποδυτήρια για να αλλάξει...

Στο πρώτο σετ με το καλημέρα ο Στέφανος κινδύνευσε με μπρέικ και παρόλο που το απέφυγε, ο πολύπειρος Μάρεϊ το έκανερ στο τρίτο γκέιμ και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον νευρικό Τσιτσιπά πήρε το σετ με 2-6.

Από το δεύτερο σετ και μετά ο Στέφανος άρχισε να σερβίρει όπως συνηθίζει (πήρε 4 λαβ γκέιμς) όμως αν και ήταν εμφανώς ανεβασμένος δεν μπόρεσε να κάνει μπρέικ παρά τις ευκαιρίες που είχε και στο 4-4 βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Μάρεϊ είχε διπλό μπρέικ πόιντ. Εκεί όμως έβγαλε αντίδραση, κράτησε το σερβίς του με 4 σερί πόντους για να οδηγηθεί το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Σκωτσέζος έκανε μπρέικ στον πρώτο πόντο, ο Στέφανος απάντησε, αλλά το σκορ έγινε 4-6 με τον Έλληνα πρωταθλητή όμως να παίρνει τρεις συνεχόμενους πόντους και τελικά να το κατακτά με 9-7 για το 1-1.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς τον Στέφανο να μπει με άλλον αέρα στο τρίτο σετ, συνέβη το ακριβώς αντίθετο με τον Μάρεϊ να προηγείται με 0-3. Ουσιαστικά ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία στο στο μαραθώνιο 5ο γκέιμ, όπου με το σκορ στο 1-3 είχε 4 μπρέικ πόιντ αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα με τον Μάρεϊ να κατακτά το τρίτο σετ.

Μάλιστα ο Στέφανος στη διακοπή ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς είχε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο, αλλά επανήλθε γρήγορα.

Όμως πλέον ο Τσιτσιπάς ήταν με την πλάτη στον τοίχο και η πρώτη του αντίδραση ήταν εντυπωσιακή, κάνοντας δύο απανωτά μπρέικ που του επέτρεψαν να προηγηθεί με 5-0! Ο Μάρεϊ όμως μείωσε σε 5-3, πλησίασε σε 40-30 στο σερβίς του Στέφανου, ο οποίος βρήκε τον πόντο που έψαχνε και έκλεισε σετ.

Μάλιστα στο πρώτο γκέιμ του 5ου σετ ξεκίνησε με μπρέικ με τον Μάρεϊ να είναι φανερά εκνευρισμένος καθώς διαμαρτύρονταν έντονα για την 8λεπτη διακοπή που προέκυψε καθώς ο Τσιτσιπάς (όπως συνηθίζει) πήγε στα αποδυτήρια...

Ο Σκωτσέζος στο φινάλε κάθε γκέιμ φώναζε δυνατά εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τον Τσιτσιπά που είδε το κοινό να παίρνει πεντακάθαρο το μέρος του αντιπάλου του ωστόσο έβγαλε χαρακτήρα. Ειδικά στο 6ο γκέιμ όπου με το σκορ στο 3-2 ο Μάρεϊ προηγήθηκε με 0-30 αλλά μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του για το 4-2.

Κι οι δύο κατέθεταν μέσα στο γήπεδο ότι δυνάμεις τους είχαν απομείνει με τον Μάρεϊ να μειώνει σε 5-4, αλλά ο Στέφανος σέρβιρε εξαιρετικά, δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο του και πήρε τελικά τη νίκη μετά από μία επική μάχη 4 ωρών και 49 λεπτών!










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες