ΗΠΑ: Ξύπνησε 37 ετών και νόμιζε πως είναι 16 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 01, 2021

ΗΠΑ: Ξύπνησε 37 ετών και νόμιζε πως είναι 16


Συγκλονίζει η απίστευτη περιπέτεια ενός 37χρονου άνδρα από το Τέξας των ΗΠΑ ο οποίος ξύπνησε μία μέρα, έτοιμος να πάει σχολείο, έχοντας «χάσει» τις τελευταίες δύο δεκαετίες της ζωής του.


Ο Ντάνιελ Πόρτερ ξύπνησε ένα πρωί, του περασμένου Ιουλίου, έχοντας ξεχάσει τη σύζυγό του, αλλά και το γεγονός ότι είχαν αποκτήσει στο μεταξύ μία κόρη.

Το καλοκαιρινό εκείνο πρωϊνό του 2020, ο Πόρτερ ξύπνησε στο κρεβάτι του, όπως κάθε άλλη ημέρα, μόνο που κάτι δεν πήγαινε καλά. Δίπλα του κοιμόταν μια γυναίκα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ και όταν κοίταξε τον εαυτό του στον καθρέφτη, είδε έναν «ηλικιωμένο και παχουλό» άντρα.


Ο Ντάνιελ είχε σηκωθεί νομίζοντας ότι ήταν ώρα να πάει στο σχολείο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί ότι είχε αποφοιτήσει από το λύκειο σχεδόν δύο δεκαετίες πριν και ότι η γυναίκα στο κρεβάτι του ήταν η σύζυγός του, με την οποία είχε μια 10χρονη κόρη.



Ο Ντάνιελ Πόρτερ είχε πέσει για ύπνο ως 36χρονος πατέρας ενός παιδιού και ξύπνησε την επόμενη μέρα νομίζοντας ότι ήταν ακόμα 16 ετών, χωρίς να θυμάται τη ζωή του ως οικογενειάρχης.


Η σύζυγός του, Ρουθ, έπρεπε να τον ηρεμήσει και να του εξηγήσει ότι ήταν η γυναίκα του και ότι δεν είχε πέσει θύμα απαγωγής, οπως εκείνος πίστευε. Η περιπέτεια του ζεύγους ακούγεται κωμικοτραγική, ήταν όμως μια τρομακτική εμπειρία για το ζευγάρι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Τι λέει η σύζυγός του

«Ξύπνησε ένα πρωί και απλά δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ή πού βρισκόταν. Ήταν πολύ μπερδεμένος. Μπορούσα να καταλάβω ότι δεν αναγνώριζε το δωμάτιο», είπε η Ρουθ. «Νόμιζε ότι είτε ήταν μεθυσμένος και είχε πάει σπίτι με μια γυναίκα, νόμιζε ότι τον είχαν απαγάγει. Τον έβλεπα να ψάχνει για έξοδο διαφυγής» είπε.



Ευτυχώς, το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο σπίτι των γονιών του Ντάνιελ, οι οποίοι την βοήθησαν να τον πείσει ότι είναι ασφαλής. Παρόλα αυτά, δεν αναγνώριζε καν τη 10χρονη κόρη του, τη Λίμπι, και φοβόταν τα δύο σκυλιά τους. Δεν αναγνώριζε καν τον εαυτό του όταν κοιτούσε στον καθρέφτη.
Μία...παροδική αμνησία πού προβληματίζει τους ειδικούς

Οι γιατροί διέγνωσαν αρχικά τον Ντάνιελ Πόρτερ με παροδική σφαιρική αμνησία ή παροδικό επεισόδιο βραχυχρόνιας απώλειας της μνήμης (transient global amnesia) και του είπαν ότι θα επανέλθει στον παλιό του εαυτό μέσα σε 24 ώρες.

Ωστόσο, ένα χρόνο αφότου ξύπνησε χωρίς να θυμάται τίποτα από τα τελευταία 20 χρόνια, ο 37χρονος εξακολουθεί να μην μπορεί να θυμηθεί μεγάλο μέρος απο την προηγούμενη ζωή του, εκτόςαπό τα μαθητικά του χρόνια.



Ο Πόρτερ όχι μόνο δεν θυμάται τη γυναίκα και την κόρη του, τα κατοικίδιά τους και τους φίλους που έκανε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά έχει ξεχάσει ακόμη και όλη την εκπαίδευση που έλαβε μετά το λύκειο, με αποτέλεσμα να σταματήσει να εργάζεται.

Η σύζυγός του προσπαθεί να του ξυπνήσει μνήμες απο το παρελθόν, επανασυνδέοντάς τον με τους παλιούς του φίλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.

Ο Ντάνιελ Πόρτερ στην πραγματικότητα είναι πλέον ένας διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετικές προτιμήσεις στο φαγητό και διαφορετική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, τώρα του αρέσει να βγαίνει έξω, ενώ στο παρελθόν δεν το έκανε. «Είναι περίεργο γιατί εγώ είμαι σε μια παλιά σχέση και εκείνος σε μια καινούργια», δήλωσε η σύζυγός του.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες