Σάλος -Τράπεζες: «Στεγνώνουν» & «εξαφανίζουν» ΑΤΜ -Οργή δημάρχων & πολιτών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 29, 2021

Σάλος -Τράπεζες: «Στεγνώνουν» & «εξαφανίζουν» ΑΤΜ -Οργή δημάρχων & πολιτών


Σε συνέχεια των αντιδράσεων που υπάρχουν Πανελλαδικά για τη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων Τραπεζών και των ΑΤΜ, ειδικά στην επαρχία, ένα θέμα που είχε αναδείξει η aftodioikisi.gr, δημιουργείται «ντόμινο» διαμαρτυριών τοπικών φορέων.
Μετά τη Θάσο, στην οποία πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση προς την Τράπεζα Πειραιώς, πληροφορηθήκαμε ότι ξεσηκωμός υπάρχει και στο Δήμο Ξηρομέρου.
Ο Δήμος, τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς τις διοικήσεις των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς, έπειτα από παράπονα για τα μηχανήματα των ΑΤΜ και την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και γίνεται λόγος για απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους πολλούς μόνιμους κατοίκους, μόνιμους, ετεροδημότες αλλά και πολλούς επισκέπτες του Αστακού και γενικότερα του δήμου, όταν τα ΑΤΜ δεν είχαν τροφοδοτηθεί με μετρητά!


Το γεγονός αυτό μάλιστα, όπως σημειώνει η «Πελοπόννησος» ήρθε μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών για κλείσιμο των υποκαταστημάτων στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου και έτσι αποκλειστικά η εξυπηρέτηση γίνεται από τις Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές.
Αντίστοιχα, πριν λίγο καιρό υπήρξε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας και του δημάρχου Ικαρίας προς Τράπεζα Πειραιώς, Alpha κι Εθνική Τράπεζα για δυσλειτουργία ΑΤΜ στο νησί και το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος της Alpha Bank στον Εύδηλο.

«Πώς θα κρατήσουμε κόσμο και επιχειρήσεις στην επαρχία όταν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από μια τράπεζα;». Το ερώτημα αυτό έθεσε προς κάθε αρμόδιο, πριν λίγο καιρό και το προεδρείο της ΚΕΔΕ, αφού ενημερώθηκε για το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων σε πολλούς Δήμους.

Σε ορισμένους δε εξ αυτών (Ανωγείων, Σκύδρας, Μουζακίου, Νεμέας, Αμφίπολης, Ληξουρίου κ.α.) αφορά το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στην περιοχή!
Διαβάστε σχετικά:
Τράπεζες: «Τελειώνουν» τα ΑΤΜ που ξέρατε
Εθνική Τράπεζα: «Δεν θα βρίσκετε ούτε ΑΤΜ»
Τράπεζα Πειραιώς- Καταγγελίες: Προσπαθούμε να κάνουμε κατάθεση αλλά…
Το «τέλος» των ΑΤΜ & ο… Σκλαβενίτης «κόβουν» ψήφους
Τράπεζες: Έμειναν με τα μισά καταστήματα – Κλείνουν και ΑΤΜ

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες