Εύβοια: Καίγεται το Μαρμάρι – Εκκενώθηκαν οικισμοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2021

Εύβοια: Καίγεται το Μαρμάρι – Εκκενώθηκαν οικισμοί


Με μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Μαρμάρι, καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας. Νωρίτερα μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών.


Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται ώρα με την ώρα. Αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού τα αεροπλάνα και πλέον από αέρος επιχειρούν μόνο ελικόπτερα. Νωρίτερα δόθηκε μέσω του 112 εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών, καθώς βρίσκεται κοντά σε κατοικίες. Ενισχύσεις έχουν φτάσει στο σημείο από Αλιβέρι και Χαλκίδα ενώ επιχειρούν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Καρύστου.


Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.
Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της ΒΑ Αττικής. «Είναι μια φωτιά επικίνδυνη. Έχει φτάσει κοντά σε σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη» είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φηγιά προσθέτοντας ότι η φωτιά «δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή υπάρχει παρθένος δάσος. «Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και τον Φηγιά», δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο evima.gr.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες