Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Σενάρια με ηλικιακά κριτήρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2021

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Σενάρια με ηλικιακά κριτήρια


Το μεγάλο στοίχημα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας είναι στην παρούσα φάση η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας έναντι του κορωνοϊού, για την οποία απαιτείται ο εμβολιασμός ενός εκατομμυρίου πολιτών ακόμη, και, παράλληλα, η θωράκιση του ΕΣΥ, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του εξαιτίας των «αρνητών» στον χώρο των νοσοκομείων. 

Στο μέτωπο της αύξησης των εμβολιασμών η κυβέρνηση το απεύχεται μεν, αλλά εάν καταστεί απαραίτητο θα καταφύγει στο όπλο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας. 

Ηδη στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους ενστόλους –Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας– καθώς επίσης στους εργαζομένους στις υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» του Δημοσίου, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στην εστίαση. 

Ομως, κατά πληροφορίες, εξετάζεται και η υποχρεωτικότητα με βάση ηλικιακά κριτήρια, για όσους μετέχουν στην παραγωγική διαδικασία:

Θα μπορούσε να ζητηθεί, για παράδειγμα, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 55 ή των 50 ετών, καθώς είναι οι ασθενείς των μεγαλύτερων ηλικιών που κατά βάσιν επιβαρύνουν το ΕΣΥ.   

Σχέδιο 4 σημείων για τις μονάδες υγείας
Σε σχέση με τους εργαζομένους που αρνούνται να εμβολιαστούν, διαμηνύεται πως θα τεθούν σε αναστολή «χωρίς εκπτώσεις», ενώ υπάρχει σχέδιο τεσσάρων σημείων για την ομαλή λειτουργία των μονάδων υγείας. 

Με δεδομένο ότι με τους γιατρούς δεν υφίσταται πρόβλημα, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας. 

Προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερομένους, το υπουργείο Υγείας θα προσφέρει μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών. Επίσης, θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία. 

Για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα αντληθούν στελέχη από την αγορά, ενώ για κάλυψη σε τομείς όπως η καθαριότητα ή η σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες