Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια: Ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021

Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια: Ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη


Σε ύφεση παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε σπίτια στον οικισμό Προφήτης Ηλίας αλλά και να γίνει στάχτη ένα κομμάτι δάσους που δεν είχε πληγεί από την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.


Παράλληλα ρίψεις νερού πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη ενώ στην γενικότερη επιχείρηση συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όσον αφορά το μέτωπο της πυρκαγιάς της 16ης Αυγούστου επίσης στα Βίλια ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την διαβροχή της περιμέτρου με τη συνδρομή του Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων και χωματουργικών μηχανημάτων της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πυροσβεστική επαναλαμβάνει, τέλος, ότι παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες