Ο Έρικ Κλάπτον κυκλοφόρησε νέο τραγούδι - ύμνο των αντιεμβολιαστών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2021

Ο Έρικ Κλάπτον κυκλοφόρησε νέο τραγούδι - ύμνο των αντιεμβολιαστών

 LUIZ C. RIBEIRO/INVISION/AP

Πολλοί έχουν κατηγορήσει τον Έρικ Κλάπτον για προπαγάνδα κατά των εμβολίων και της επιστήμης. Κατηγορίες που και με το νεότερο τραγούδι του δείχνει να επαληθεύει...
Ο θρυλικός μουσικός Έρικ Κλάπτον, ο οποίος έχει περιγράψει την εμπερία του εμβολιασμού του με το σκεύασμα της AstraZeneca ως «καταστροφική» κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «This Has Gotta Stop», με το οποίο διαμαρτύρεται κατά των εμβολιών.
Σε μια ελεύθερη απόδοση, οι στίχοι του νέου τραγουδιού αναφέρουν: "Αυτό πρέπει να σταματήσει / Αρκετά! / Δεν μπορώ να παίρνω άλλο αυτές τις μ@λ@κίες / Αρκετά τράβηξε / Θέλουν να παίξουν με την ψυχή μου / Θα πρέπει να έρθετε και να σπάσετε την πόρτα μου.»

Στο κομμάτι, το βίντεο κλιπ του οποίου κυκλοφόρησε πριν τρεις ημέρες, ο Κλάπτον ενσωματώνει και λεπτομέρειες σχετικά με τον εμβολιασμό του που είχε κοινοποιήσει σε δηλώσεις του: «Ήξερα ότι κάτι πήγαινε στραβά /Όταν ξεκινήσατε να θεσπίζετε τον νόμο / Δεν μπορώ να κουνήσω τα χέρια μου, με λούζει ιδρώτας / Θέλω να κλάψω, δεν αντέχω άλλο» τραγουδά.


Ο Κλάπτον είναι έντονος επικριτής της κυβερνητικής πολιτικής για τη διαχείρηση της πανδημίας στις ΗΠΑ, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον Βαν Μόρισον ένα ακόμη τραγούδι διαμαρτυρίας με τίτλο «Stand and Deliver». Το τραγούδι είχε δεχθεί πυρά καθώς πολλοί κατηγόρησαν τον διάσημο τραγουδοποιό ότι κάνει προπαγάνδα κατά των εμβολίων και της επιστήμης. Κατηγορίες που και με το νεότερο τραγούδι του δείχνει να επαληθεύει...
«Μόλις άκουσα το νέο τραγούδι του Έρικ Κλάπτον. Ειρωνεία αλλά αισθάνομαι ότι χρειάζεται μια ενισχυτική δόση από κάτι» έγραψε στο Twitter ο συγγραφέας Ντέιβιντ Γουάιλντ.

Ο δημοσιογράφος Μαρκ Τζέικομπ διερωτήθηκε «γιατί κάποιος να πάρει συμβουλές υγείας από τον Έρικ Κλάπτον. Θα άκουγαν ποτέ έναν γιατρό που δεν ξέρει κιθάρα να προσπαθεί να παίξει το "Layla"»


«Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω όλα τα χρήματα που έχω ξοδέψει για εισιτήρια συναυλιών του Έρικ Κλάπτον και να τα δωρίσω για να βοηθήσω περισσότερους ανθρώπους να εμβολιστούν", πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

Υπήρξε φυσικά και μερίδα χρηστών που επαίνεσαν τη νέα μελωδία του Κλάπτον και τις απόψεις του περί εμβολίου. «Υποστηρίξτε καλλιτέχνες που έχουν το θάρρος να γράφουν από την καρδιά τους, ακόμη και όταν γνωρίζουν ότι οι λύκοι θα επιτεθούν» έγραψε στο Twitter ο μουσικός Ρίκι Ρέμπελ.

Σημειώνεται ότι ο Κλάπτον φέρεται να δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα αρνιόταν να εμφανιστεί σε χώρους που επιβάλλουν τον εμβολιασμό των παρεβρισκόμενων.

«Θέλω να δηλώσω ότι δεν θα παίξω σε καμία σκηνή που κάνει διακρίσεις στο κοινό της. Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για την παρουσία όλων των ανθρώπων, διατηρώ το δικαίωμα να ακυρώσω τη συναυλία» ανέφερε ο Κλάπτον σε δήλωση που δημοσιεύτηκε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Telegram ο κινηματογραφικός παραγωγός Ρόμπιν Μονότι.

Ο Κλάπτον έχει προγραμματίσει πολλές εμφανίσεις το φθινόπωρο κυρίως σε πολιτείες του Νότου όπως το Όστιν, το Τέξας, το Τενεσί.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες