Φύση: Πως φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 22, 2021

Φύση: Πως φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως η φύση μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μας. Ησυχία, ηρεμία, καθαρός αέρας… Φαίνεται όμως η φύση μπορεί να μας βοηθήσει και σε άλλους τομείς. Ξέρατε για παράδειγμα πως η φύση μπορεί ακόμα και να φέρει τα ζευγάρια πιο κοντά; Πως;
Ποιοτικός χρόνος μαζί:
Το να αισθάνεστε ότι δεν υπάρχουν αρκετές ώρες για να κάνετε όσα θέλετε μέσα στην ημέρα, είναι κάτι σηνηθισμένο. Μία βόλτα θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε από την πίεση της εργασίας και τις κοινωνικές υποχρεώσεις και να μείνετε μακριά από το κινητό σας. Αναγκάζοντάς σας να «αποσυνδεθείτε» από τον υπόλοιπο κόσμο, θα έχετε μία μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσετε πραγματικά με τον σύντροφό σας.
Η ύπαιθρος «καθαρίζει» το μυαλό σας:
Έρευνες έχουν δείξει ότι η φύση σας βοηθάει να απελευθερώσετε το άγχος, μειώνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης. Επίσης, σας φέρνει σε επαφή με αρώματα και αιθέρια έλαια που σας χαλαρώνουν φυσικά, καθώς και ουσίες, όπως η βιταμίνη D, που απελευθερώνουν ενδορφίνες, γνωστές και ως «ορμόνες της ευτυχίας». Όλα αυτά μπορούν να επιτρέψουν σε ένα ζευγάρι να προσεγγίσει δραστηριότητες με πιο θετικό τρόπο σκέψης και να περάσει μαζί ποιοτικό χρόνο.
«Χτίζετε» σχέση εμπιστοσύνης:
Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που προσφέρουν τα υπαίθρια αθλήματα, όπως για παράδειγμα η αναρρίχηση, το rafting, η ορεινή ποδηλασία ή το backpacking, έχετε την ευκαιρία να ξεπεράσετε τους φόβους μαζί με τον σύντροφό σας. Αυτές οι εμπειρίες σας φέρνουν πιο κοντά και βελτιώνουν τη μεταξύ σας επικοινωνία.
Οι υπαίθριες εμπειρίες δημιουργούν ισχυρότερες αναμνήσεις:
Όταν είστε στην εξοχή ζείτε καινούργιες εμπειρίες που δημιουργούν το είδος των αναμνήσεων που είναι σημαντικές για τα ζευγάρια. Θυμηθείτε πως ακόμη και οι κακές, άσχημες και αμήχανες στιγμές μία μέρα ίσως γίνουν ξεκαρδιστικές ιστορίες που θα σας κάνουν να γελάτε.
Η φύση τονώνει τη σεξουαλική σας διάθεση:
Οι ενδορφίνες και η αδρεναλίνη αυξάνονται από τα τοπία που κόβουν την ανάσα, τις νέες περιπέτειες που βιώνετε και τις δραστηριότητες στη φύση. Παράλληλα όμως αυξάνουν τη ροή του αίματός σας, καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, που με τη σειρά της αυξάνει τη σεξουαλική σας διάθεση.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες