Φωτιά στη Ρόδο: Νύχτα αγωνίας έζησε το νησί - Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες τεχνικών και πυροσβεστών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2021

Φωτιά στη Ρόδο: Νύχτα αγωνίας έζησε το νησί - Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες τεχνικών και πυροσβεστών


Δύσκολη νύχτα έζησε το νησί της Ρόδου. Η πυρκαγιά, παρά τις πολύωρες προσπάθειες των Πυροσβεστών, δεν έχει ελεγχθεί καθώς εξακολουθεί να μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, έχοντας προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Για την αντιμετώπισή της θα ξεκινήσουν ξανά ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη, με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ στην περιοχή παραμένουν και συνεχίζουν τη νύχτα τη μάχη με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.


Στο «σκοτάδι» η Ρόδος
Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει:

«O ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί, οι ρίψεις από αέρος για την κατάσβεση της, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και να τεθούν εκτός αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης.»

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες