Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα προσέρχονται στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Αυγούστου 14, 2021

Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα προσέρχονται στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για το σχολικό έτος 2021-2022.
Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης (τελευταίου 6μήνου), ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:
Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.
Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες