Συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς ελέγχους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Αυγούστου 31, 2021

Συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς ελέγχους


Σε βόμβες διασποράς μετατρέπονται και πάλι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως καταγγέλλουν επιβάτες στον Alpha.

Μαζί με τους αδειούχους, επέστρεψαν και οι εικόνες συνωστισμού, ενώ πολίτες κάνουν λόγο για ανύπαρκτους ελέγχους.

Πολίτες αναφέρουν ότι εκτός από τα γεμάτα λεωφορεία, ορισμένοι δεν φορούν μάσκες, ενώ δεν υπάρχουν και έλεγχοι.

Σημειώνεται ότι τους προηγούμενους μήνες είχαν ακουστεί φωνές επιστημόνων που ζητούσαν αυστηρά μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απουσιάζουν. Δηλαδή η αύξηση των δρομολογίων και οι έλεγχοι για τις μάσκες και όχι μόνο.


«Είναι τρομερό το να μην παίρνουμε μέτρα, το ίδιο και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, πρέπει να τεθεί ξανά το θέμα της τηλεργασίας. Είναι δύσκολη η κατάσταση»», είπε η Αθηνά Λινού χθες.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από τον Ιούλιο τόνισε ότι είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», τόνισε τότε.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, σημείωσε τον Ιούλιο ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», επισήμανε.

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν περιορισμοί μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους μη εμβολιασμένους ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο απαγόρευσης πρόσβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε ανεμβολίαστους, ο υπουργός απάντησε πως «δεν μπορούμε σε ένα συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα όπως στην κινητικότητα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να βάλουμε τέτοιους περιορισμούς, θα ήταν αδιανόητο. Το να πας όμως σε καφετέρια ή εστιατόριο, συνέχισε, δεν είναι ουσιώδης δραστηριότητα, είναι ψυχαγωγική δραστηριότητα.»

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε και ο έταιρος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην Καθημερινή σχετικά με τη συνταγματικότητα των μέτρων για τη πανδημία.

Εξηγώντας για ποιο λόγο υπάρχει διαφοροποίηση στην πρόσβαση σε κάθε χώρο και δεν ισχύουν ενιαίοι κανόνες, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως αυτό εξαρτάται από την αναγκαιότητα της κάθε δραστηριότητας. Έτσι, σε απολύτως αναγκαίες για τη ζωή των πολιτών δομές, όπως υγειονομικές και σούπερ μάρκετ, δεν μπορεί να υπάρξει περιορισμός στην πρόσβαση, αλλά μόνο μέτρα προφύλαξης.

Γι’ αυτό το λόγο, «δεν μπορεί να περιοριστεί η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά μόνο να πυκνώσουν τα δρομολόγια, όπως και συνέβη, και να τηρούνται απαρεγκλίτως τα μέτρα προφύλαξης», πρόσθεσε ο υπουργός.


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες