Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2021

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς


Τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια κατά του κορονοϊού, ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους. Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», σημείωσε ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί, μετά τις εξαγγελίες που είχε κάνει η κυβέρνηση, όταν έγιναν γνωστά και μπόνους σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για το κλείσιμο ραντεβού.
Από εκεί και πέρα, σχετικά με την τρίτη δόση, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτέμβριου, ενώ η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζομένη σε δυο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.
Τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν ευκολά ραντεβού και για την τρίτη δόση.
Πρόσθεσε ότι πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson, ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης.
Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε ότι από τους 115.000 ανεμβολιαστοί είναι περίπου 20.000, αλλά ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας.
aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες