Βρετανία: Αντιδράσεις για τα "ΛΟΑΤΚΙ+ περιπολικά" της αστυνομίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2021

Βρετανία: Αντιδράσεις για τα "ΛΟΑΤΚΙ+ περιπολικά" της αστυνομίας


Πολύχρωμα περιπολικά θα εισαχθούν σε όλες τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας, σε μια προσπάθεια τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να "εμπιστευθούν" την αστυνομία.
Η αστυνομία της Βρετανίας αντιμετωπίζει έντονη κριτική για έναν νέο στόλο από πολύχρωμα περιπολικά που απεικονίζουν το ουράνιο τόξο, που, όπως ισχυρίζεται, θα αυξήσει την "εμπιστοσύνη" στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Όπως γράφει το avmag, τα περιπολικά θα εισαχθούν σε δυνάμεις σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που επιβιώνουν από εγκλήματα μίσους, να καταγγέλλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία.

Επί του παρόντος, περίπου το 80% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων δεν αναφέρει εγκλήματα μίσους στις αρχές, ωστόσο η αστυνομία πιστεύει ότι τα πολύχρωμα αυτοκίνητα θα το αλλάξουν αυτό.

"Μπαίνουν όλα τα διακριτικά της αστυνομίας κανονικά, αλλά συνήθως προστίθεται κάτι που έχει να κάνει με το ουράνιο τόξο", δήλωσε η Julie Cooke, αναπληρώτρια αρχιφύλακας της αστυνομίας του Τσέσαϊρ. Εξηγώντας την πρωτοβουλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι το κόστος είναι ελάχιστο, αλλά είναι βέβαιη ότι ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος.


"Το κόστος είναι πολύ ελάχιστο, αλλά η εμπιστοσύνη που μπορεί να φέρει απλά και μόνο ένα ουράνιο τόξο εκεί… και οι άνθρωποι μου λένε ότι ο αντίκτυπος του να βλέπεις το ουράνιο τόξο είναι τόσο μεγάλος", δήλωσε.

"Η ιδέα είναι ότι το αυτοκίνητο είναι εκεί στην κοινότητα, γενικά σε κανονική περιπολία αστυνόμευσης, απλώς για να δείξει στην κοινότητα ότι θέλουμε να έρθετε σε μας. Εάν συμβαίνει κάτι που γνωρίζετε ότι δεν είναι σωστό, θέλουμε να προχωρήσετε. Είναι για να δώσει εμπιστοσύνη στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητά μας, αλλά και σε άλλες ομάδες που δεν εκπροσωπούνται", συνέχισε.
Τα εγκλήματα μίσους στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι εκθέσεις εγκλημάτων μίσους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στα εγκλήματα μίσους σε βάρος τρανς ατόμων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 16 % από πέρυσι.

Μια έκθεση της Stonewall του 2017 σχετικά με την αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από την αστυνομία είναι αποκαλυπτική. Συγκλονιστικές ιστορίες από την κοινότητα, με αρκετά θύματα εγκλημάτων μίσους, κάνουν λόγο για επίμονα λανθασμένη αναφορά στο πρόσωπό τους και misgendering.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες