Τι πρέπει να τρως ανάλογα με την ηλικία σου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Αυγούστου 10, 2021

Τι πρέπει να τρως ανάλογα με την ηλικία σου


Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στις τροφές που καταναλώνουμε. Όμως η σωστή διατροφή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την υγεία μας, μαζί φυσικά με την συστηματική άσκηση. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να προσέξουμε την διατροφή μας και να επικεντρωθούμε μια για πάντα στις διατροφικές ανάγκες του σώματός μας; Φτάνει πια με αυτά τα γευστικά αλλά ανθυγιεινά φαγητά:
 
 
Αυτές οι ανάγκες διαφέρουν από ηλικία σε ηλικία αν και δεν θα ήταν κακό να τις ακολουθούμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Κάποιες άλλες, όπως το να πίνουμε νερό και να τρώμε φρούτα και λαχανικά, σε αντίθεση με τις ανάγκες που θα δούμε παρακάτω, παραμένουν σταθερές. Αν τρως σωστά, τότε θα αποκτήσεις με το σώμα σου μια εξαιρετικά καλή σχέση. Όλοι το θέλουμε αυτό.
 
 
Ποια είναι η σωστή διατροφή για τους άντρες της ηλικίας των 20, των 30 και των 40 και ξεκίνα και εσύ το ταξίδι για μία καλύτερη υγεία. Μην ξεχνάς, είμαστε αυτό που τρώμε.

Στην ηλικία των 20: Κατανάλωση ασβεστίου, σιδήρου και πρωτεΐνης. Δηλαδή: Γαλακτοκομικά προϊόντα, κόκκινο κρέας, συκώτι, κοτόπουλο, σπανάκι και όσπρια.

Στην ηλικία των 30: Πορτοκάλια, μπρόκολο, φασόλια, πιπεριές. Γενικότερα, πολλά πράσινα λαχανικά για να τονώσεις τον μεταβολισμό σου.


Στην ηλικία των 40: Πρωτεΐνη, πρωτεΐνη και πάλι πρωτεΐνη. Άντε, και ασβέστιο.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες