Ποια ποινή θα ήταν η πιο δίκαιη για όσους παραβιάζουν τη ΛΕΑ; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Αυγούστου 12, 2021

Ποια ποινή θα ήταν η πιο δίκαιη για όσους παραβιάζουν τη ΛΕΑ;


Το βλέπουμε καθημερινά και κάθε φορά μας προκαλεί εκνευρισμό όταν οδηγοί που κινούνται στη ΛΕΑ προσπαθούν να ξεγελάσουν τους άλλους απλά και μόνο για να κερδίσουν μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά. 

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ή αλλιώς γνωστή και ως… ΛΕΑ χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από οδηγούς που έχουν ανάγκη (όπως για παράδειγμα τους έχει χαλάσει το αυτοκίνητό τους), από ασθενοφόρα που βιάζονται να μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομείο, από πυροσβεστικά οχήματα που πρέπει να μεταβούν σε σημεία με εστίες φωτιές, από περιπολικά κ.ά.

Σε ρεπορτάζ έχετε δει ανεγκέφαλους οδηγούς που ο φακός απαθανάτισε να κινούνται στη ΛΕΑ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις σε πυροσβεστικά οχήματα που προσπαθούσαν να μεταβούν στις φωτιές της Αττικής, που τις τελευταίες ώρες κατακαίει δεκάδες περιοχές. 

Κοιτάζοντας αυτές τις εικόνες ο εκνευρισμός είναι έκδηλος και ταυτόχρονα αυξάνουν οι απορίες σχετικά με το αν υπάρχει τιμωρία για τους παραβάτες ή αν ο ΚΟΚ υπάρχει απλά για να υπάρχει.



Τι ψήφισαν 14.100 άτομα

Η Τροχαία βεβαιώνει τον τελευταίο καιρό πρόστιμα σε οδηγούς που όμως αντί να βάλουν μυαλό συνεχίζουν το… βιολί τους.


Ποιο όμως θα μπορούσε να είναι το πρόστιμο γι’ αυτού της είδους την πολύ σοβαρή παράβαση;

 Ρωτήσαμε τον κόσμο να μας πει τη γνώμη του με ένα ερώτημα απλό και κατανοητό: «Ποιο θεωρείτε το πιο δίκαιο πρόστιμο για όσους οδηγούν στη ΛΕΑ;»

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης ψήφισαν πάνω από 14.100 άτομα, με την συντριπτική πλειοψηφία να θεωρεί πως το πιο δίκαιο για όσους παραβιάζουν τη ΛΕΑ είναι, ένα μεγάλο πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες.

 
Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα από τις ψήφους που έδωσαν 8.600 άτομα:

– Πρόστιμο 200 ευρώ, 15%
– Πρόστιμο 500€ και αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες, 44%
– Πρόστιμο, αφαίρεση διπλώματος και επαναληπτικές εξετάσεις, 17%
– Πρόστιμο, αφαίρεση διπλώματος και ένα μήνα εργασία στο ΚΑΤ, 20%
– Άλλο, 4%










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες