Μαρτυρία Ελληνα που επαναπατρίστηκε από Αφγανιστάν: Είναι καθαρός εμφύλιος, βλέπετε τα μισά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 22, 2021

Μαρτυρία Ελληνα που επαναπατρίστηκε από Αφγανιστάν: Είναι καθαρός εμφύλιος, βλέπετε τα μισά

EUROKINISSI

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Παναγιώτη Κουμουτσάκου για την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν. Ο κ. Κουμουτσάκος χθες Σάββατο βράδυ επέστρεψε στην Αθήνα από το Λονδίνο και εργαζόταν για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στη βυθισμένη στο χάος χώρα.
«Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο, και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική», πρόσθεσε.
Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, καθώς και τις πρεσβείες στο Ισλαμαμπάντ και στο Λονδίνο.
Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, κατά τις ίδιες πηγές.

Επίσης, έφθασε το μεσημέρι της Κυριακής από την Ντόχα ένας ακόμη Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίστηκε από το Αφγανιστάν. Είναι ο τρίτος κατά σειρά Έλληνας πολίτης, που απεγκλωβίστηκε από την Καμπούλ από τις ΗΠΑ.

huffingtonpost.gr
 
EUROKINISSI

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες