Φωτιά ΤΩΡΑ στην Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Παραδείσι και Πεπάτη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 01, 2021

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Παραδείσι και Πεπάτη


Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε πευκόδασος στο Παραδείσι Αιτωλοακαρναίνιας του Δήμου Αγρινίου.
Iσχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην Αιτωλοακαρνανία, για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σήμερα, το μεσημέρι της Κυριακής.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, με τους οικισμούς Παραδείσι και Περπάτη να εκκενώνονται προληπτικά.

Πυρκαγιές σε Αχαΐα, Σουφλί, Ολυμπία

Εν τω μεταξύ, την ίδια στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην Αχαΐα και το Σουφλί.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, στην Αιγιάλεια, αφού η φωτιά σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία – στις 2 περίπου το μεσημέρι – βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη χωρίς να έχει οριοθετηθεί.

Παράλληλα ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους (294 πυροσβέστες και 77 οχήματα), για να περιορίσουν την φωτιά, να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ βελτιωμένη.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Αυγούστου στην περιοχή της κοινότητας Άσπρων Σπιτιών Ολυμπίας. Καίει αγροτική κυρίως έκταση κοντά στον ποταμό Αλφειό.

Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα ενώ σηκώθηκαν και δυο PZL για να κάνουν ρίψεις και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία – σύμφωνα με ενημέρωση του Newsbomb.gr από την Πυροσβεστική – ότι σύντομα θα τεθεί πιο έλεγχο.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες